CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Hľadá niekto naozaj informácie alebo iba nechce ZŠ s MŠ tam, kde má byť?

Zvláštny názov článku, ale iný ma v rýchlosti nenapadol pri príprave postupných reakcií na vývoj okolo realizácie stavby I. etapy ZŠ s MŠ, z ktorých prvý bol vykonaný uverejneným článku "Zmluva o prevode práv a povinností stavebníka - informácia pre ver...

Druhým krokom je tento článok, v ktorom sa budem otvorene a dosť vyhranene venovať konaniu zopár vagabundov, ktorí v predchádzajúcich funkčných obdobiach úspešne blokovali akýkoľvek koncepčný rozvoj centrálnej zóny časti Čierna Voda, a to či už z pozície poslanca OcZ Obce Ch. Grob alebo z pozície architekta a urbanistu v ideálnej kombinácii s pozíciou starostu, ktoré bolo práve naopak ideálne pre pozitívne koncepčné zmeny v tejto časti obce.

Dôvodov tejto mojej zvláštnej pozornosti skupiny vagabundov je veľa aj v dávnejšej minulosti, ale pre objektívne posudzovanie aktuálnych udalostí si dovolím uviesť, resp. pripomenúť nasledovné dôvody:

  • jedným z dôvodov sú klamstvá najmä pána Slavomíra Magála z tejto časti diskusie z Matulovej FB stránky z obdobia tesne pred ostatnými komunálnymi voľbami, ktorými sa tento zákerný a zlý človek "vyviňoval" z toho, že s pomocou poslanca Granca zabránil výstavbe školy na starom ihrisku vedľa hotela Kamila, prispel ku strate cca pol roka pri hľadaní riešenia využitia ponúkanej dotácie 280 000 EUR (súčasná manželka pána Slavomíra napriek týmto faktom nemá problém s "vytešovaním" sa z problémov výstavby I. etapy ZŠ s MŠ a s odkladaním jej realizácie),
  • druhým dôvodom je "odvaha" vagabundov Matula a Marynčák otravovať život niektorým členom súčasného vedenia obce a komplikovať postup pri realizácii I. etapy ZŠ s MŠ kladením otázok na účelnosť využitia prostriedkov z fakturácii MCST, a.s. za PD a IČ pre vydanie ÚR pre celú ZŠ s MŠ a SP pre I. etapu ZŠ s MŠ, hoci ide o ľudí, ktorí okrem záujmu o výkon verejnej funkcie majú záujem aj odčiniť to, že nepoznajúc morálno-vôľové vlastnosti jedného z vagabundov, ktorého im navrhol iný vagabund, pomohli dostať sa do verejných volených funkcií v predchádzajúcom období ľuďom na post starostu a aj poslancov, čoho dôsledkom bola stagnácia rozvoja obce a najmä časti Čierna Voda a prešustrovanie stovák tisíc EUR, ktoré teraz budú chýbať pri realizáciách konkrétnych projektov,  
  • tretím dôvodom je paradoxná skutočnosť, že vyššie spomínaní vagabundi a/alebo s nimi spriaznené osoby sa "vytešujú" z problémov výstavby I. etapy ZŠ s MŠ a s odkladania jej realizácie (ako vyplýva z informácií o obsahu ukradnutej FB stránky Chorvátsky Grob, ktorú spravuje jeden bývalý zamestnanec OÚ Matula, bol práve tento jedinec autorom jednej zo žiadostí ohľadne fakturácie MCST, a.s., druhý expert na obecnú samosprávu Marynčák sa z toho konania Matulu teší a súčasná Magálova manželka moje Patranová sa na FB z komplikácií s výstavbou I. etapy ZŠ s MŠ "vytešuje").

Spoločnosť MCST, a.s. práve preto po vypočutí si obáv zástupcov obce z konania aktívnych občanov a po dodatočnom vyhodnotení príčin týchto obáv prijala viacero rozhodnutí, ktoré budú smerovať jednak k definitívnemu vysporiadaniu sa s niektorými vyššie menovanými vagabundmi (lebo asi iné riešenie neexistuje), ale aj k aktívnemu vráteniu sa k účasti na riešení problémov s realizáciou výstavby I. etapy ZŠ s MŠ v súlade s ustanoveniami nájomnej zmluvy č. MCST/OChG-02/2014 tak, aby obec Ch. Grob neprišla o získané dotácie cca 450 000 EUR a aby ich k mohla využiť pre výstavbu I. etapy ZŠ s MŠ.

Neprekvapuje ma správanie tých dvoch "expertov na obecnú samosprávu", zakrývajúcich svoju neschopnosť, podvody a prešľapy počas ich pôsobenia vo funkciách v rámci štruktúr obecnej samosprávy. Mrzí ma však, že sa zástupcovia obce Ch. Grob pri posudzovaní pripomienok MCST, a.s. ku ZoPPaP stavebníka nechali vôbec vyrušiť konaním Matulu a že tým dávajú väčšiu vážnosť jeho konaniu, než akú toto konanie má, resp. že konanie pána Matulu vyvolalo čo i len obavy z toho, že bude problém niečo tomu jedincovi vysvetliť, resp. poskytnúť podľa Zákona o slobode informácií.

Keďže ale chápem problémy vedenia obce Ch. Grob, ktoré sú z väčšej časti spojené s riešením chýb práve tých dvoch "expertov na obecnú samosprávu", tak jedným z rozhodnutí MCST, a.s. je napísať tento otvorený článok a druhým je uverejniť informácie o faktúrach MCST, a.s., ktoré zaujímajú tých dvoch "expertov na obecnú samosprávu". Bude to článok s názvom "Informácie k Matulovým otázkam a výzva k odpovediam na otázky.", pričom pôjde o otázky ku ich šafáreniu s verejnými prostriedkami, smerujúcemu k obohacovaniu sa ich samotných a/alebo k obohacovaniu sa s nimi nejako spriaznených alebo prepojených osôb a/alebo subjektov. Zdôrazňujem pritom, že mi je úplne jedno o aké vplyvné a bohaté spriaznené osoby a/alebo subjekty ide.

Rozhodol som sa za MCST, a.s. takto konať preto, že urazený arogantný vagabund a zlodej obecnej FB stránky (ktorý chcel naviac ukradnutú vec obci dokonca aj predať za 3 000 EUR) neprijal mnou vykonávaný pokoj zbraní vo vzťahu k tomu ich šafáreniu, ale zákerným spôsobom bez možnosti umožniť reagovať osobám/subjektom na tom ukradnutom FB ohovára MCST, a.s. a spoločne s ďalšími sa snaží vytvárať dojem nejakých machinácií a/alebo šafárenia z verejnými prostriedkami zo strany súčasného vedenia obce, resp. chce vyvolať pochybnosti o zákonnosti a korektnosti konania MCST, a.s. vo vzťahu ku projektu ZŠ s MŠ.

Uráža ma to preto, že ide o podnet človeka, ktorý vo vzťahu ku porušovaniu zákona vedením Obce Ch. Grob počas jeho a Marynčákovho pôsobenia na Obci Ch. Grob odmietal vybavovať žiadosti podľa Zákona o slobodnom prístupe k informáciám, podané oprávnenými osobami, že vytváral obštrukcie a spoločne so svojim "druhom v zbrani" zavádzal a klamal dokonca aj v prípade uplatňovania samotného Zákona o slobodnom prístupe k informáciám. O porušovaní viacerých iných zákonov zo strany týchto dvoch "expertov na obecnú samosprávu" už ani nepíšem, lebo už som toho popísal dosť.

V prípade pánov Marynčák a Matula pritom ide o jedincov, ktorí nielenže na svoje platy a iné náležitosti a/alebo súvisiace náklady pre spriaznené osoby prešustrovali možno náklady na dve až štyri triedy MŠ alebo na časť I. etapy ZŠ alebo na celú I. etapu OK Vajnorská, ale ešte Obci Ch. Grob zanechali vážne problémy, s ktorými sa bude súčasné vedenie musieť popasovať. Len dopredu, resp. od začiatku zbytočná a teda márna realizácia Zmien a doplnkov územného plánu celej Obce Ch. Grob spôsobom, ktorý v roku 2011 aj napriek výhradám odborníkov a aj mojim upozorneniam na takýto vývoj presadil M. Marynčák, stála viac, než všetky platby za činnosti MCST, a.s. podľa NZ č. MCST/OChG-02/2014. Že to bola zbytočná investícia už v podstate skonštatovalo aj OcZ obce Ch. Grob svojim Uznesením Uznesením č. 89/2015, ktoré si môžete pozrieť na wen stránke obce C...!

A že to nebolo jediné rozhodnutie o šafárení s prostriedkami obce, sa na základe záujmu o túto problematiku zo strany pána Matulu dozvedia aj aktuálne aktívni obyvatelia obce Ch. Grob.

Toto som po zistení o pôvodcovi obáv zástupcov Obce Ch. Grob vo vzťahu ku zneniu ZoPPaP stavebníka musel napísať. Rovnako musím napísať, že s najväčšou pravdepodobnosťou sa za MCST, a.s. obrátim na Obec Ch. Grob s viacerými žiadosťami podľa Zákona o slobodnom prístupe k informáciám, kde budem žiadať poskytnutie informácií o šafárení s obecnými peniazmi zo obdobia vlády tých dvoch "expertov na obecnú samosprávu".

Je taktiež pravdepodobné, že zistené skutočnosti budú podkladom pre zodpovedajúce kroky smerom ku orgánom, činným v trestnom konaní. Doteraz nebol na to čas, resp. som už tomu nechcel venovať pozornosť, keď to iným nevadí. Teraz mi vyššie spomínaní vagabundi opäť pridali motiváciu.

Počet zobrazení: 396

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby