CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pred niekoľkými týždňami bola verejnosť informovaná o posunoch v rokovaniach MCST, a.s. s poslankyňami a poslancami OcZ Obce Ch. Grob v nadväznosti na spoločné rokovanie obce, COOP Jednota a MCST, a.s. s BSK, z ktorého vyplynul výrazný posun pre vyriešenie jednej z prípadných prekážok pre včasnú výstavbu I. etapy ZŠ s MŠ (viď článok Informácie o rokovaniach na obci a aj na BSK ku OK Vajnorská.).

Nasledovalo niekoľko dní pokusov zo strany MCST, a.s. o pokračovanie v rokovaniach aj o ostatných podmienkach súčinnosti vo výstavbe ZŠ s MŠ podľa vydaných stavebných povolení, ktoré vyplynuli najmä z neriešenia koncepcie IS v lokalite bývalého intravilánu (najmä odkanalizovanie časti ulíc Pezinská, Vajnorská, Triblavinská a lokality Hlavný Dvor). Popri zaneprázdnenosti zástupcov obce sa zrejme aj s ohľadom na informáciu o mimoriadnom rokovaní OcZ dňa 4.11. 2015 nepodarilo žiadne rokovanie medzi MCST, a.s. a obcou Ch. Grob uskutočniť.

Spoločnosť MCST, a.s. čakala na zverejnenie Uznesenia OcZ, Zápisnice z OcZ a aj materiálov ku OcZ 4.11. 2015, aby mohla relevantne a aj konštruktívne zareagovať. Očakávané podklady boli na web stránke obce zverejnené dňa 14.11. 2015, ale už 13.11. 2015 bol vedením Obce Ch. Grob vydaný tento list/výzva č. 8960/2015/RV.

Logicky musela MCST, a.s. zvoliť trošku iný prístup jednak ku konceptu reakcie a aj k postupu, resp. poradiu pri zaujímaní stanovísk a reagovať prioritne najskôr na list/výzva č. 8960/2015/RV.

Preto bola operatívne už 18.11. 2015 pripravená reakcia, ale ako je uvedené v tomto liste č. MCST/OChG-3320111-ŠS ( ešte pridávam aj jeho prílohu Rekapitulácia východísk pre výstavbu ZŠ s MŠ) bolo na základe odporučenia právneho zástupcu MCST, a.s. prijaté rozhodnutie nechať ešte právnikom priestor pre komplexné posúdenie všetkých súvislostí, aby mohlo byť prijaté čo najvhodnejšie riešenie pre obidve strany.

Nakoľko som poslankyniam a poslancom Obce Ch. Grob avizoval doručenie potrebných reakcií už vo štvrtok 19.11. 2015, tak som s ohľadom na právnikmi odporučený posun v predložení kompletnej reakcie informoval o tomto posune poslankyne, poslancov a aj starostu obce v tomto liste č. MCST/OChG-3342011.ŠS

Počet zobrazení: 354

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby