CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V ďalšej časti môjho informačného seriálu som sa pôvodne chcel postupne začať venovať hľadaniu pravdy v nejakom logickom slede, ktorý by mal smerovať najmä k objasneniu situácie ohľadne priorít obce v území Projektu PROMCEN, nakoľko tie môžu byť realizované na základe súčasnej situácie aj po ukončení Memoranda a aj na základe jednotlivých doteraz vydaných stanovísk obce.

Môj pôvodný plán som však musel prispôsobiť tomu, čo bolo uverejnené na facebook-u obecnej web stránky a čo som si následne na svoju adresu prečítal vo vyjadreniach pána Matulu v rámci diskusie k problematike križovatky PH1-3 a PH-2 s Vajnorskou ulicou.

Na agresívne a hanlivé vyjadrenia prednostu Obecného úradu Ch. Grob pána Matulu na moju adresu som reagoval vo viacerých svojich príspevkoch, v ktorých som sa ku niektorým jeho výhradám vyjadril dosť jednoznačne a negatívne, ale na dosť malom priestore v rámci facebook-u na web stránke obce. Považujem preto za potrebné prezentovať obyvateľom obce Chorvátsky Grob doplňujúce informácie k mojim spomínaným ostrým vyjadreniam smerom k predstaviteľom obce Chorvátsky Grob na facebook-u web stránky obce v rámci mojej reakcie

V rámci mojich reakcií na spomínanom facebook-u som uviedol taktiež nasledovné konštatovanie.

„Máte na Obecnom úrade Ch. Grob dôkazy o tom, že práve predstavitelia obce jednak z nejakého (zatiaľ) "nepomenovaného" dôvodu bránia čo i len kompletnému verejnému prerokovaniu nami dvakrát zaplatenej Urbanistickej štúdie pre Projekt PROMCEN, ale najmä a/alebo taktiež dôkazy toho, že všetci sme stratili veľkú časť času so školou a centrom Čiernej Vody (a MCST, a.s. stratila aj nemalý obnos peňazí) preto, že v agende orgánov Obce máte vo vzťahu k projektom spoločnosti MCST, a.s. veľký neporiadok.“

Ako dôkaz opodstatnenosti tohto môjho konštatovania považujem za potrebné prezentovať prvý dôkaz neporiadku v agende orgánov obce, týkajúcej alebo súvisiacej s dotknutými pozemkami MCST, a.s. Pred jeho konkrétnym uvedením stručne popíšem, ako tento dôkaz vznikol.

Dňa 13.6. 2012 sa v zasadačke Obecného úradu obce Ch. Grob uskutočnilo verejné prerokovanie problematiky "Urbanistickej štúdie centrálnej časti Čierna Voda, Chorvátsky Grob“.

Predmetom tohto stretnutia bolo:

  • Prezentácia urbanistického návrhu.
  • Vyvolané vzťahy k okoliu a jednotlivým funkciám.
  • Spôsob schvaľovania – procesná administratívna a územno-technická stránka.
  • Orientačný harmonogram.

Z tohto rokovania urobila obec aj s našim súhlasom audio záznam a na základe žiadosti MCST, a.s. poskytla obec tento záznam aj pre potreby MCST, a.s. Aktuálne bol na facebook-u obce uverejnený link na tzv. „úložisko“, kde si záujemcovia môžu stiahnuť záznam celého priebehu stretnutia vo formáte MP3.

Kto nechce, tak nemusí počúvať celý záznam, pretože celé stretnutie trvalo takmer 4 hodiny a prvú hodinu sa starosta obce venoval niečomu inému, než bol pôvodný, vyššie uvedený  oficiálny program stretnutia.
V zostávajúcich troch hodinách zaznelo viacero dôležitých vyjadrení k dôležitým záležitostiam vo vzťahu k realizácii priorít obce a zároveň aj prípravy k budúcej realizácii ostatných častí Projektu PROMCEN, ktoré majú významný súvis s obsahom článku z piateho čísla dvojmesačníka Chorvatania, uverejneného na jeho stránke 6. pod názvom s názvom „Obec vypovedala Memorandum o spolupráci s MCST“.

Aktuálne uverejním link na úložisko, kde je uložená iba časť záznamu zo stretnutia dňa 13.6. 2012, a to záznam z úseku od času záznamu 02:59:55 po čas záznamu 03:05:10 – toto je ten link: http://www.ulozisko.sk/559708/MCST_13_06_2012_vyber1.mp3 .

V tomto vybratom úseku záznamu zazneli vyjadrenia predstaviteľov obce, z ktorých vyplýva jednak to, že v otázke procesov nedošlo do termínu konania stretnutia (teda do 13.6. 2012) k pochybeniu zo strany MCST, a.s. v otázke postupov a procesov vo vzťahu k pokračovaniu v Projekte PROMCEN s dôrazom na verejno-prospešné záujmy, ale najmä z týchto vyjadrení vyplýva potvrdenie neporiadku v agende orgánov obce.

V čase celkového záznamu 03:03:00, resp. v čase 03:08 vybratého úseku záznamu Ing. Tkáčová zareagovala na moje predchádzajúce konkrétne vyjadrenia o uzneseniach OcZ Ch. Grob o obstarávaní nového územného plánu obce a o stavebnej uzávere:

„To, že Vy máte schválené predchádzajúcim vedením schválené nejaké zadanie k nejakej urbanistickej štúdie, to som sa dozvedela tu teraz, pred chvíľou a absolútne neviem, či to niekto na obci vie, myslím, že ani starosta (obrátila sa na starostu a ten povedal „Neviem. Možno by som to mal vedieť, ale neviem.“ a aj na Ing. Krumpolcovú, ktorá takisto skonštatovala, že to tiež doteraz nevedela).

Zdôrazňujem, že stretnutie sa konalo dňa 13.6. 2012!

A vo vzťahu na ďalšie vyjadrenia Ing. Tkáčovej o tom, že to oni zdedili po predchádzajúcom vedení sa až teraz obrátim výzvou na bývalého starostu Balaška a na pani Daňovú s výzvou, resp. s ohľadom na naše zákony skôr so zdvorilou žiadosťou o to, aby mi k tejto veci poskytli informácie o odovzdaní a prevzatí agendy obce vrátane agendy Stavebného úradu obce, aby sme nemuseli čakať na to, kým ich k tomu vyzve súd.

Nebudem sa vracať do nejakej hlbokej minulosti a odvolávať sa na niektorý z mojich veľmi dávnych a podľa pána Matulu a aj podľa starostu obce a aj podľa Ing. Tkáčovej zbytočných listov, ale uvediem ako dôkaz nepravdivosti vyjadrení Ing. Tkáčovej a aj starostu obce list MCST, a.s. č. MCST/OChG-1190205-ŠS z 2.5. 2012 (ktorý bol doručený na obec dňa 2.5. 2012 a ešte predtým v ten istý deň emailom a následne aj 8 poslancom obce - jeho text je tu: MCST_OChG_1190205_SS.pdf).

Jednu z príloh tohto listu tvorila aj kópia Uznesenia OcZ Ch. Grob zo dňa 12.6. 2008 - scan tejto prílohy je tu: Schvalenie_zadania_US_PROMCEN.pdf. Teda niekoľko ľudí v zasadačke OÚ Ch. Grob malo vedieť o tom, že zadanie UŠ PROMCEN bolo schválené OcZ Ch. Grob! Aj napriek tomu sa nenašiel počas stretnutia dňa 13.6. 2012 nikto z adresátov na strane obce, prítomných aj na stretnutí dňa 13.6. 2012, kto by Ing. Tkáčovej povedal, že to o tom schválenom zadaní UŠ PROMCEN vie!

Táto časť informačného seriálu je prvým dôkazom neporiadku (nevedomého alebo účelovo cieleného) v agende orgánov obce k Projektu PROMCEN, ktorý je hlavnou príčinou situácie, v ktorej sa dnes v dôsledku hlasovania OcZ Ch. Grob o ukončení memoranda nachádza projekt školy

Počet zobrazení: 227

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby