CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Toto je dokončenie úvodného príspevku z informačného seriálu ku "kauze" ukončenia platnosti Memoranda medzi obcou Ch. Grob a MCST, a.s.

V závere prvej časti informačného seriálu som začal uverejňovať časť korešpondencie medzi MCST, a.s. a poslancami, resp. starostom obce, ktorá spĺňa kritériá z článku článok s názvom „Obec vypovedala Memorandum o spolupráci s MCST“. 

V tejto druhej časti teda z dôvodov obmedzení servera uverejním zvyšok základnej korešpondencie k vyjadreniam autora spomínaného článku o tom, že zo strany MCST, a.s. nejde o spoluprácu, pretože „ ... posledná korešpondencia, ktorá bola transparente postúpená aj poslancom obecného zastupiteľstva. Tá je podľa starostu skôr vyvolávaním nátlaku na obec.“ a ktorej zverejnením sa venujem tým vyjadreniam a/alebo formuláciám z článku, ktoré boli použité aj pri „odôvodňovaní“ interpelácii „poslanca“ Skaloša dňa 4.10. 2012, ktorá viedla ku hlasovaniu o ukončení Memoranda.

  • List MCST, a.s. č. MCST/OChG-1351510-ŠS z 15.10. 2012. Predmetný list je tu: MCST_OChG_1351510_SS.pdf, jedna z jeho príloh - základný projektový výkres pre alternatívne a výrazne lacnejšie riešenie školy pre časť Čierna Voda na pozemkoch MCST, a.s. je tu: 2012.09.25%201.pdf a ďalšia z jeho príloh je tu: Priloha_A_1351510.pdf.
  • Obsah časti súvisiacej emailovej komunikácie medzi Š. Sládečkom za MCST, a.s. a starostom obce, odosielanej aj poslancom, z ktorej vyplýva zatiaľ neodôvodnené ohováranie mojej osoby starostom obce, ale najmä zrejmá snaha neobjektívne ovplyvňovať názory poslancov pri výkone ich povinností. Predmetná korešpondencia je tu: mail_komunikacia_MCST_starosta.pdf
  • List MCST, a.s. č. MCST/OChG-1362510-ŠS z 25.10. 2012. Predmetný list je tu: MCST_OChG_1362510_SS.pdf a zatiaľ je uverejňovaný bez prílohy, obsahujúcej kópie časti zápisníc z rokovaní obecného zastupiteľstva Ch. Grob k bývalému jazdecko - hospodárskemu areálu na Čiernej Vode.

Ďalšie informácie ku "kauze" ukončenia Memoranda budú nasledovať podľa záujmu, prípadne podľa potreby v rámci informovania verejnosti o postupe vedenia obce, ktoré zrejme bude smerovať k inému riešeniu, než by sa dal očakávať s ohľadom na vyjadrenia starostu obce z dotknutého článku v dvojmesačníku Chorvatania, ktoré znie: "Vyjadrujem opakovanú podporu projektu Promcen od spol. MCST, pretože je v záujme rozvoja a výstavby centra Čiernej Vody."

Nedá mi v tejto súvislosti na záver tejto prvej a druhej časti informačného seriálu "Hľadanie pravdy" parafrázovať časté vyjadrenia starostu obce na moju adresu v súvislosti s veľkým rozsahom mnou predkladaných písomných materiálov. 

Reči sa hovoria a chlieb sa je. Len z vyjadrenia podpory ešte nikto stavbu nezrealizoval, keď vyjadrenia nie sú potvrdené a/alebo prenesené do činov ani v takých prípadoch, keď je k tomu autor vyjadrení viazaný zákonmi a aj vyjadreniami nadriadených orgánov a/alebo orgánov s metodickou pôsobnosťou voči orgánom samosprávy. 

Počet zobrazení: 192

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby