CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vo štvrtok 25.10. 2012, teda v jeden z 12 dní v roku, kedy si plním svoju povinnosť platiteľa dane v predstihu, resp. „doprednej“ dane ako ja nazývam DPH, som sa okolo 22:30 príspevku pána Matulu na facebook-u obce dozvedel, že bolo distribuované piate číslo obecného dvojmesačníka Chorvatania.
Na strane 6 tohto dvojmesačníka Chorvatania je uverejnený aj článok s názvom „Obec vypovedala Memorandum o spolupráci s MCST“.

Nakoľko z vyjadrení pána Matulu v rámci ním zverejnenej informácie o web adrese s obsahom piateho čísla Chorvatania vyplýva, že v priebehu budúceho týždňa (týždeň od 29.10. 2012) bude toto vydanie v tlačenej forme distribuované do veľkého počtu schránok občanov/obyvateľov obce Chorvátsky Grob a teda verejnosti, považujem za svoje zvrchované ústavné právo vyjadriť sa verejne k množstvu poloprávd, neprávd až klamstiev, zavádzania a ničím neodôvodnených obvinení a urážok mojej osoby a aj spoločnosti MCST, a.s., ktoré niekto dokázal za nejakým účelom vtesnať do relatívne stručného článku.

Moje reakcie budú opäť obsiahle v rámci viacerých príspevkov pod označením „Hľadanie pravdy – časť ....“, pretože ide o problematiku niekoľkoročnej práce na strane MCST, a.s. a minimálne aj o problematiku a výsledky niekoľkomesačnej práce viacerých zástupcov obce. S ohľadom na konanie vedenia obce sa aj tak nemôžeme venovať iným a zmysluplnejším záležitostiam, tak tomu opäť venujem viac času, než by bolo možno "zdravé" a/alebo potrebné a/alebo presnejšie nevyhnutné.

V tejto prvej časti sa zameriam na tie vyjadrenia a/alebo formulácie z článku, ktoré boli použité aj pri „odôvodňovaní“ interpelácii „poslanca“ Skaloša dňa 4.10. 2012, ktorá viedla ku hlasovaniu o ukončení Memoranda.

Vyjadrenie MCST, a.s. k tomu, že zo strany MCST, a.s. nejde o spoluprácu, pretože „ ... evidované daňové nedoplatky ...“.

Spoločnosť MCST, a.s. svojim listom č. MCST/OÚCH-440701-ŠS zo dňa 7.1. 2010 oznámila starostovi obce svoje rozhodnutie zastaviť platenie daní z nehnuteľností až do vyriešenia účelových súdnych sporov a k uvedenému listu pripojila kópiu zápisnice z pojednávania v jednom z dotknutých súdnych sporov. Predmetný list je tu: MCST_OUCH_440701_SS.pdf a jeho príloha je tu: Zapisnica_9Cb_4_2008_070110.pdf
Aktuálne právnici dokončujú prípravu podania na Ústavný súd SR za MCST, a.s. na základe podania v mojom mene, ktoré som mal vo svojom mene pripravené už v prvom polroku 2010.

Vyjadrenie MCST, a.s. k tomu, že zo strany MCST, a.s. nejde o spoluprácu, pretože „ ... nedávne uzavretie Triblavinskej cesty ...“.

Na komunitnom webe www.chorvatania.sk je podrobné odôvodnenie konania MCST, a.s. uvedené vo viacerých príspevkoch v informačných seriáloch pod označením „O čo komu ide po 16 mesiacoch – .... ?!“ alebo taktiež priamo „Uzavretie Triblavinskej cesty“ alebo taktiež o tom, čo môžu „šintri a čo môžu „občania“.

Preto aktuálne k tejto problematike už iba nasledovné konštatovanie :

Na základe ukončenia platnosti Memoranda môže jednak spoločnosť MCST, a.s. uzavrieť prístup na svoj dvor (rozumej cca 150 metrový úsek Triblavinskej cesty) v podstate kedykoľvek a natrvalo, ale môže, resp. mala by taktiež oznámiť Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s. zmenu situácie, podľa ktorej momentálne nie sú splnené podmienky pre zaradenie pripojenia Triblavinskej cesty na diaľničné kolektory.

Vyjadrenie MCST, a.s. k tomu, že zo strany MCST, a.s. nejde o spoluprácu, pretože „ ... posledná korešpondencia, ktorá bola transparente postúpená aj poslancom obecného zastupiteľstva. Tá je podľa starostu skôr vyvolávaním nátlaku na obec.“

Na túto „formuláciu“ je trošku zložitejšie zareagovať, pretože z logiky veci nie je zrejmé, ktorú „poslednú korešpondenciu“ mal autor článku na mysli. Podľa logiky by mal mať na mysli iba listy MCST, a.s. do 30.9. 2012, resp. do rokovania OcZ Ch. Grob, teda do 4.10. 2012, ale teoreticky (nepoznám termín uzávierky dvojmesačníka Chorvatan) by mohlo ísť aj o korešpondenciu po 4.10. 2012.

Preto predkladám návštevníkom tejto stránky iba niektoré časti korešpondencie MCST, a.s., spĺňajúce kritéria autora vyjadrení z článku v dvojmesačníku Chorvatania a zároveň deklarujem záväzok, že som pripravený uverejniť aj všetky ďalšie podklady, ak o to niekto prejaví záujem a/alebo potreba ich zverejnenia vyplynie z vývoja súvisiacich udalostí.

Pokračovanie v ďalšej časti informačného seriálu kvôli obmedzeniam servera.

Počet zobrazení: 248

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby