CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

V tomto blogu plním neľahkú úlohu a uverejňujem odpoveď pána Turiniča diskutérovi Konštatntínovi. Náročnosť je v tom, že pán Turinič už tiež podľahol fenoménu používateľov mobilných, ktorým je písania bez používania diakritiky.

Rozhodol som sa uverejniť ten text bez diakritiky tak, ako prišiel.

Zdravim pan Konstantin (neviem ci je to prezyvka alebo meno).

My sme sa jasne prihlasili k tomu, ze budeme pokracovat v projekte skola/skolka na CV.   A ako som uz povedal ludom na osobnych stretnutiach a to plati generalne , mne je jedno kto a z akeho tabora alebo akej casti namety a riesenia  navrhuje. Ak je vec prospesna treba ju urobit. A to plati aj pre MS / ZS. Cela vec sa ale musi pripravit, aby sme nezastali niekde v tretine projektu. Ak si este raz precitate sekciu skolstvo, tak my tam konstatujeme, ze peniaze na novu MS/ZS (pre Vase info, aspon co bolo dodane na zasadnutie zastupitelstva, cely projekt = 4 etapy = cca 2,5 mil. EUR) nemame. To nikto okrem nas nespomina.  My to vravime otvorene. Nemozete predsa nieco slubovat, ked nemate predstavu o financnom kryti. Financne je pokryta kombinaciou vlastnych zdrojov a prispevku od statu iba prva etapa, ale etapy vystavby su styri. Kedze v prvej faze nie je telocvicna (kontajnerovym sposobom sa neda postavit), musime riesit co so skolskym poriadkom.  Co s kuchynou? Tiez nie je sucastou prvej fazy. Varit sa bude musiet v starej skole, ale v starej skole kapacita nestaci. Budeme jedlo dovazat? Kolko to bude stat?   Nie je to take easy, ako sa to prezentuje. A my to hovorime na rovinu! My spravime vsetko co bude v nasich silach, aby sa projekt na CV zrealizoval. Budeme do toho busit, kolko sa da. Dokonca som sa k tomu zaviazal v richtarskej prisahe, ktoru som podpisal vo stvrtok. To bude moj osobny odpocet.

Viete, uz som bol napadany za vsetko mozne, pan Matula ma napadol, ze fabulujem a peniaze z EU fondov nebudeme moct cerpat, lebo sme Bratislavsky kraj atd..  To co ste citovali z nasho programu, je presna citacia z Integrovaneho Regionalneho Operacneho Programu pre Bratislavsky kraj na roky 2014 – 2020.  Chceli sme ukazat, ze o peniaze sa bude dat zabojovat.

Vobec otazka nestoji tak, ze ci chceme novu MS/ZS na CV alebo nie. Jasne, ze ju chceme.  Vsetci!!!!  Vy si naozaj myslite, ze ludi zo starej casti,  bavi vozit deti kazde rano niekde mimo? Aj v starej casti ludia chcu 9. rocnu ZS na CV. Aj v starej casti ludia chcu, aby mala CV vlastnu skolku. Ved vystavbou MS na CV by sa odlahcilo MS v starej casti. A nemuseli by ludia vozit deti napr do Monaru alebo do mesta. Stale nechapem, kde sa berie v tomto kontexte to delenie na staru a novu cast. Ten problem je spolocny. Takze nie ako pisete, ze zase iba Grob. My  musime riesit problemy tam kde su. A musime ist v prvom kroku po kritickych miestach a tie su hlavne na CV.

Pisete, ze ste citali nas program, co ma tesi. Tak ked si iba percentualne spocitate, kde chceme prioritne riesit „odstranovanie“ dazdovej vody. Tak kolko percent by v pripade nasho zvolenia islo do ktorej casti? Poviem Vam na rovinu, kaslem na to, ktora je to cast. Ako obec nie sme vo faze, ze vsetko mame a teraz sa ideme hadat, kde sa da z rozpoctu viac do rozvoja. My sme v havarijnom stave. Takze riesit musime tam, kde su hlavne problemy.  Jednoducho sme jedna obec, pomaly uz aj mesto. Tie problemy sa musia riesit spolocne. Inak to ani nejde. To si musia uvedomit vsetci kandidati ci uz na starostu alebo poslancov. V tomto by mala panovat jednota. A jednota sa tvori v dialogu. A preto chcem v pripade zvolenia do toho zapojit vsetky OZ, ktore tu posobia, podnikatelov, skratka co najsirsiu skupinu ludi. J   

S uctou Ferdinand Turinic  

Počet zobrazení: 346

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby