CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dňa 11.3. 2011 som v blogu Katastrofálny stav kanalizácie, čo s tým? uverejnil prvý okruh rád, ktorý sa týkal v prvom rade riešenia problémov s obecnou kanalizáciou. Po "nadýchnutí sa" v priebehu minulého týždňa budem aktuálne otvárať aj niektoré ďalšie témy a rady ako reakciu na výzvu starostu obce z druhej tzv. "diskusnej" časti rokovania obecného zastupiteľstva dňa 17.2. 2011.

Základnou témou aktuálnej rady je návrh, resp. skôr žiadosť smerom k aktuálnym a aj k minulým starostovi a aj k ostatným funkcionárom obce a zastupiteľstva, aby našli k sebe cestu a pokúsili sa spolupracovať minimálne na vytvorení relevantných informácií o finančnej situácii obce Chorvátsky Grob, čo môže byť základom pre urýchlené vypracovanie rozpočtu obce pre rok 2011 a aj pre odštartovanie konkrétnych priorít a projektov.

Od výsledkov volieb uplynulo už viac než 110 dní a teda bolo už dosť priestoru na to, aby jedna aj druhá strana "rozchodila" ten cirkus a vzájomné osočovanie sa pred voľbami a aj po voľbách (vôbec nechcem hodnotiť kto na koho viac a kto na koho menej) a uvedomila si nasledovné fakty:

1.   Zákon o obecnom zriadení síce nerieši ako povinnosť odovzdať, resp. prevziať funkciu starostu podpisom príslušného protokolu, ale každému občanovi je jasné to, čo by malo byť jasné aj tvorcom zákona, že pre kontinuitu práce obecného zastupiteľstva je protokolárne prebratie funkcií a stavu jednotlivých oblastí prevádzky obce veľmi dôležité.  

2.  Aj tí minulí a aj tí súčasní predstavitelia obce dostávali, resp. dostávajú za svoju činnosť peniaze a teda by otázka kontinuity práce na spravovaní obce mala byť nielen otázkou prekonania nejakých vzájomných antipatií a/alebo ješitnosti, ale v prvom rade otázkou zodpovednosti za svoju minulú, resp. budúcu prácu a funkciu.

3.  Fungovanie obce nemôže byť prerušené na dobu, ktorú potrebuje nové vedenie obce na "vypátranie" informácií o tom, čo vlastne prevzalo, čo má k dispozícii a čo sú najpálčivejšie problémy na riešenie a aj aké
sú možnosti riešenia.

 

Takže dámy a páni minulí a súčasní.

Prestaňte občanov zaťažovať svojimi odkazmi navzájom o tom, kto je lepší, odbornejší, slušnejší, resp. o tom, kto to myslel, resp. myslí s obcou lepšie a správnejšie a komu viac záleží na obyvateľoch obce Chorvátsky Grob!

Radšej sa na pár dní spolu niekde zatvorte, zoberte si k tomu nejakého arbitra (aby ste sa náhodou nepobili), vysvetlite si svoje rozpory v koncepcii spravovania vecí verejných, objektívne to vyhodnoťte a predložte obyvateľom a vlastníkom nehnuteľností konečne relevantné informácie o tom, ako to s obcou je naozaj a čo sa s tým, resp. čo sa dá robiť, aby sa veci zlepšili!

Počet zobrazení: 97

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby