CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

CHORVÁTSKY GROB - Moderná obec. ..... A iné zo života ľudu.....

Pojednanie o FB, uhorkovej sezóne v obci, a iných drobných radostiach a starostiach.

 

Tak som si po návrate z dovolenky prečítal príspevky na verejných sociálnych sieťach a zistil som nasledovné.

V našej obci s vysokým náskokom najviac lajkov na obecnom FB dostal príspevok foto husí či labutí v počte 78 ks. Som nesmierne hrdý, že v tejto obci žijú šťastní ľudia a tak málo im stačí k spokojnosti. Milí spoluobčania gratulujem. Nabudúce doporučujem nafotiť stádo somárov, nech si tam všetci nájdeme aj svoje profilovky.

Po prečítaní niektorých iných a nepodstatných príspevkoch som dospel ešte k ďalšiemu poznaniu. A to. Kto ešte niekoho neodrbal, nech sa hlási na právnom oddelení  u súdruha Žinčicu. V našej krásnej obci si žijeme vlastným životom a  vlastnými zákonmi a všetkým to vyhovuje. Kocúrkovo je slabý odvar. Väčšinu zmlúv podpisujú zúčastnené strany len tak pre srandu, nech sa niečo deje, ich plnenie majú všetci zúčastnení a aj nezúčastnení hlboko na háku.

Napr. PR Agentúra poskytuje v zmysle zmluvy parádny prehľad tlače, ktorý keď niekto čítal, tak musel plakať od zúfalstva. Zúfalá úroveň tohto prehľadu je možno preto, že je vraj zadarmo.    Tento robí agentúra nie podľa a v zmysle platnej zmluvy t.j. za úhradu,  ale obec nič neplatí a teda nedodržuje platnú zmluvu. Aby sme si vzájomne boli kvit, tak na oplátku agentúra síce má vydávať obecné noviny podľa harmonogramu / vraj dvoj mesačník/ , ale tiež to má hlboko v paži.  T. j. ani obec ani agentúra nedodržuje zmluvu, nevadí, ani nik nerátal, že by sa nejaká dodržovala. Mimochodom táto mala byť podľa odporúčaní dvoch komisií už dávno zrušená, nik sa tým ale nezaoberal, ale vlastne načo ju rušiť, keď aj tak ju nik nedodržuje. ....

Pán vedúci obecného právneho oddelenia si v pracovnej dobe prepisuje stanoviská z ministerstva, ktoré podľa vedúceho tlačového odboru ministerstva neexistujú a Vy ho spokojne platíte. / Pozn. to ten nešťastný Matula na ktorého všetci nadávajú aspoň robil v pracovnej dobe časopis a FB. Starý Matula písal, nový len prepisuje.../ Keďže sú verejne známe písomné stanoviská oboch aktérov tak, buď teda klame vedúci právneho oddelenia obce, alebo vedúci tlačového odboru ministerstva vnútra, teraz neviem čo je horšie...klasicky to nikomu nevadí a aj poslanci sa spokojne prizerajú a keďže si nikto dokument nevyžiadal, zrejme to nikoho netrápi a nezaujíma.

Agilita si napriek zmluve pokojne neplatí nájomné a ešte sa vyhráža odpojením a súdnymi konaniami. Obec si vydáva vyhlásenia, ktoré na druhý deň ruší. Máme právne oddelenie a dve externé právne kancelárie a na priestupkové konania si najmeme štvrtú právnu pomoc. Na stavebnom oddelení si bez právnej konzultácie ani neprdnú. Napriek tomu, že po svojich obyvateľoch vyžadujú síce zákonné , ale nezmysly, ktoré nikde inde na Slovensku nechcú, tak spokojne v iných prípadoch konajú protiprávne. Napr. žiadajú žumpy v lokalite, kde je právoplatne skolaudovaná verejná kanalizácia a každý žiadateľ to radšej dodá, nech má od úradníka pokoj. Klienti asi nepotešia developera, keď budú žiadať náhradu škody a ten si ju následne uplatní u nášho stavebného oddelenia. Ďalšia kauzička na obzore...., aspoň sa nebudú právnici nudiť. Som pekelne zvedavý, či bude náš stavebný úrad  taký nekompromisný vo všetkých prípadoch a iných súvislostiach.

 Školu nestaviame,  lebo najprv až dvaja potenciálni dodávatelia krvopotne súťažia / parádna súťaž keď až dvaja... škoda, že nie iba jeden, ten by mohol súťažiť napr. sám so sebou / ...a  potom čuduj sa svete žiadna z firiem nechce zákazku za 1,3 mil. Eur. Asi tušia, že ako je u nás v obci zvykom,  asi by ich niekto na konci klasicky ojebabral. Verejné obstarávania buď nezverejníme, alebo ich zverejníme so sumou polovičnou, potom živíme externú agentúru a keď sa po 5 mesiacoch dopracujeme k výsledku, tak prakticky nič. Nikto nie je zodpovedný, nič sa nestalo. Ideme opakovať verejné obstarávanie, ale nedisponujeme projektom, lebo sme sa rozhodli, že tento nezaplatíme. Resp. presnejšie chceme ho za polovicu jeho reálnej hodnoty a teda, ak sa nedoplatí, dostane obec prd. Keďže starosta verejne a hrdinsky hovorí o bezodplatnom prevode, teda je jasné, že sa buď projekt a iné nedoplatí a obec má prd, alebo sa doplatí a starosta zavádza a trepe do vetra o bezplatnom prevode práv. Najlepšie na tom je,  že obec nielen že nie je zatiaľ stavebníkom, ale nemá ani práva na projekt a už pripravuje ďalšie VO, ktoré je v nedohľadne, ale naši poslanci už odsúhlasili vzatie úveru na 1 milión. Ono by to bolo hneď jasnejšie, keby niekto aspoň prečítal odporúčania komisií, ale ako sme sa na poslednom rokovaní dozvedeli, tie si členovia môžu dať do octu. Na komisiách sa občania  pobavíme, podebatujeme o problémoch napr. kde sa na obecnom pozemku vyserie pes a keďže obecné nemáme asi ho roztrhne, dáme si pizzu a o polnoci sa spokojne poberieme domov.

            Chceme všetkým našim spoluobčanom zaželať pekné leto a taktiež všetkých našich spoluobčanov poinformovať, že všetci zodpovední makajú 26 hodín denne a pre svojich občanov urobíme maximum pre ich krajšie zajtrajšky. No čo, hádam si neveríme ? To kde už budeme , keď bude chcieť každý všetko kontrolovať ?

           Kto chce počuť, alebo vidieť pozitívne informácie, tak doporučujem FB stránku obce, Tam si môžete pozrieť kocúrika, andulku, psíka a zajačika.

 

Počet zobrazení: 768

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby kefalin o Júl 7, 2015 na 4:32pm
...samozrejme môžem sa mýliť, ale táto dedina je extremne predvídateľná...
Komentár osoby Štefan Sládeček o Júl 6, 2015 na 11:56pm

Všetko zrejme nie kefalín. Ibaže by sme sa v niektorých veciach vrátili do niektorých naozaj starých koľají.
Mne to vadiť nebude. Oprášim nejaké pripravené podklady, ale radšej by som nejako konštruktívne. Objavil sa pomerne dobrý potenciál v niektorých ľuďoch, ktorý by bolo škoda nevyužiť.

Komentár osoby kefalin o Júl 6, 2015 na 11:50pm
... no čo, vidno, že múdrosť s vekom neprichádza...nechcem brať nikomu ilúzie a sny, ale verte, že všetko ešte dlho zostane po starom...
Komentár osoby axer o Júl 6, 2015 na 8:38pm

smutne vystizne

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby