CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Aktuálna informácia o vývoji v procese novej školy na Č. Vode.

Pre členov a sympatizantov komunity www.chorvatania.sk a aj pre návštevníkov sekcie Anonymka pridávam obsah správy, ktorú som uverejnil na novej FB stránke komunity obyvateľov obce Ch. Grob, založenej namiesto zrušenej FB Chorvátsky Grob - komunita.

Uverejnil som článok v nasledovnom znení (je napísaný zeleným šikmým písmom) :

Považujem za potrebné členov tejto skupiny informovať o niektorých dôležitých aktuálnych skutočnostiach, ktoré súvisia s pokračovaním prípravy realizácie I. etapy ZŠ s MŠ na Čiernej Vode.
.
Ako iste všetci viete, proces realizácie I. etapy ZŠ s MŠ sa v priebehu mesiaca jún dostal do problematickej fázy, keď vybratí uchádzači v súťaži podľa zákona o VO odmietli uzavrieť zmluvu o dielo pre realizáciu spomínanej stavby. Táto "udalosť" spoločne s ďalšími takpovediac problematickými záležitosťami odštartovala viacero menších, či väčších polemík o perspektíve novej školy na Čiernej Vode a najmä o zodpovednosti za vzniknutú situáciu, čo bol vcelku logický dôsledok nenaplnených očakávaní viacerých rodičov školopovinných detí.
.
Od konania rokovania OcZ obce Ch. Grob dňa 23.6. 2015 sa situácia akoby veľmi nepohla ďalej, ale vedenie obce zrejme intenzívne pripravovalo nejaké východisko z tejto situácie, pretože v ostatných dňoch bola spoločnosť MCST, a.s. požiadaná o poskytnutie potrebnej súčinnosti pri spustení prípravných práv na I. etape stavby ZŠ s MŠ.
.
Po spoločných osobných rokovaniach so starostom obce Ch. Grob ohľadne pokračovania v realizácii výstavby I. etapy ZŠ s MŠ a aj ohľadne riešenia viacerých ďalších súvisiacich záležitostí, resp. otvorených problémov je výsledkom týchto rokovaní písomný súhlas MCST, a.s. so vstupom zástupcov obce a aj prípadných dodávateľov vykonávaných stavebných a/alebo iných prípravných činností, ktoré budú nevyhnutné pre zabezpečenie vykonania tzv. stavebnej prípravy I. etapy ZŠ s MŠ, na dotknuté pozemky MCST, a.s.
.
S ohľadom na zatiaľ pozastavenú realizáciu výstavby I. etapy okružnej križovatky Na Vajnorskej a Triblavinskej ulici na Čiernej Vode (ktorej vybudovanie je podľa BSK nevyhnutnou podmienkou aj pre výstavbu ZŠ s MŠ) bol teda súhlas MCST, a.s. pre obec MCST, a.s. vydaný nielen na prístupovú komunikáciu ku stavbe I. etapy ZŠ s MŠ cez bývalý poľnohospodársky areál (vstup vedľa vrátnice pri zastávke MHD), ale aj pre lokalitu bývalého zberného dvora bioodpadu.
.
Súhlas MCST, a.s. platí od 15.9. 2015, kedy začnú byť činnosti okolo stavby I. etapy ZŠ s MŠ zrejme vykonávané.

Počet zobrazení: 220

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby