CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Žiadosti podľa zákona č. 211/2000 Z.z. ku vetovaným uzneseniam.

V úvode tohto prvého blogu prajem všetkým jeho čitateľom a aj všetkým ostatným návštevníkom stránky www.chorvatania.sk všetko dobré pre celý rok 2017, aby bol určite lepší, ako bol rok 2016, pretože si to už všetci zaslúžite, resp. zaslúžime.

Týmto blogom začínam sériu príspevkov o tom, ako som sa rozhodol postupovať ako štatutárny zástupca MCST, a.s. vo vzťahu na konanie vedenia obce Ch. Grob v súvislosti ku všetkým záležitostiam, týkajúcich sa akýmkoľvek spôsobom spoločnosti MCST, a.s.

Hneď na začiatku roka 2017 som adresoval orgánom obce Ch. Grob dve žiadosti podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám (Zákon o slobodnom prístupe k informáciám), ktorými ich žiadam o poskytnutie informácií ku dôvodom vetovania uznesení OcZ obce Ch. Grob spred roka.

V tomto liste č. MCST/OChG-3800401-ŠS žiadam o poskytnutie odôvodnenia toho, akému zákonu odporuje  toto vetované uznesenie č. 133/2016 zo zasadnutia dňa 19.1. 2016.

V tomto liste č. MCST/OChG-3810401-ŠS žiadam o poskytnutie odôvodnenia toho, akému zákonu odporuje  toto vetované Uznesenie č. 134/2016 zo zasadnutia dňa 19.1. 2016.

Zároveň v obidvoch žiadostiach som nad rámec zákona o slobodnom prístupe k informáciám uviedol odôvodnenie pre podanie žiadosti podľa Zákona o slobodnom prístupe k informáciám. Tými odôvodneniami som zároveň predložil argumenty, resp. náš právny názor na obidve uznesenia, podľa ktorého nedošlo pri ich odsúhlasení a ani pri ich navrhovaní k porušeniu zákona.

Keď mi ctená vrchnosť bez potreby zisťovania požadovaných informácií súdnou cestou požadované informácie poskytne, tak budem aj ja obratom informovať verejnosť prostredníctvom tejto web stránky a aj v rámci uzavretej skupiny FB Chorvátsky Grob - Občianska komunita.

Počet zobrazení: 274

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby