CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Email poslancom a starostovi pred stretnutím dňa 6.12. 2016.

Počas konania stretnutia poslancov OcZ obce Ch. Grob, o ktorom bola informovaná verejnosť cez sociálne siete dnes 6.12. 2016 okolo 16:15 hod., som poslancom a aj starostovi poslal email s ďalej uvedeným obsahom.

 

Dobrý deň prajem všetkým adresátom tejto správy

Na základe mojej dnešnej žiadosti/výzvy mi bolo oznámené, že plánované zasadnutie OcZ obce Ch. Grob sa neuskutoční. Následne asi pred hodinou bola na sociálnych sieťach uverejnená informácia, že sa stretnú poslanci, ktorí pozývajú aj občanov a chcú vyjadriť svoje stanovisko k situácii okolo dôležitých VZN a iných bodov plánovaného programu zasadnutia.

Nakoľko som sa na základe prvej informácie o nekonaní plánovaného OcZ rozhodol spustiť prípravu krokov k problémom, ktoré mali byť aj témou zastupiteľstva a tomu som podriadil aj môj dnešný program, tak sa toho stretnutia poslancov nezúčastním, aj keď bude zrejme podnetné.

V každom prípade chcem aspoň touto cestou posunúť poslancom a aj starostovi obce informáciu o dvoch témach, ktoré som chcel v rámci bodu rôzne cez poslancov (ktorí by si osvojili moju otázku) opýtať minimálne nasledovné:

  1. 1.   Chcel som poslancom pripomenúť, že dnes už aj na základe informácie od obce Ch. Grob, ktorú som dostal podľa infozákona, môžem ďalšiu "nevýhodnú a nesplnenú" podmienku pre realizáciu ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN zo 4.11. 2015, resp. z 1.12. 2015 vyhlásiť za nepravdivú.

Podľa oficiálne informácie od obce v liste č. 43/2016-Info zo dňa 1.12. 2016 stavebné povolenie pre výstavbu kanalizácie po Triblavinskej ulici nielenže existuje, ale je podľa spomínaného listu obce aj platné. Teda návrh MCST, a.s. na riešenie problematiky odkanalizovania pôvodného intravilánu časti Čierna Voda vrátane areálu ZŠ s MŠ bol realizovateľný, a to dokonca skôr a pre obec výhodnejšie, ako je teraz riešená s oneskorením kanalizačná prípojka pre areál ZŠ s MŠ v lokalite Triblavina.

Pritom na  zasadnutí OcZ obce Ch. Grob dňa 11.10. 2016 bola verejnosť konfrontovaná s viacerými zaujímavými „zisteniami“, z ktorých minimálne dve sa priamo dotýkajú aj problematiky kanalizácie po Triblavinskej ulici.

Prvé „zistenie“ sa týka správy Hlavného kontrolóra obce Ch. Grob o kontrole plnenia Uznesení OcZ obce Ch. Grob, ktorej znenie bolo uverejnené v rámci materiálov ku zasadnutiu zastupiteľstva (prikladám ju v pripojenom súbore) a ktorú poslanci OcZ obce Ch. Grob vzali na vedomie. Na strane 3. v rámci kontroly plnenia Uznesení z OcZ zo dňa 5.4. 2016 je napísané:

Uznesenie 162/2016:   odporúčanie starostovi preveriť stavebné povolenie na výstavbu kanalizácie na Triblavinskej ceste ......

Stavebné povolenie nie je.

Druhé „zistenie“ sa týka vyjadrení starostu obce Ing. Benčíka, ktorý sa v závere zasadnutia OcZ obce Ch. Grob dňa 11.10. 2016 vyjadril, že má k dispozícii dokument (kópiu podkladu - stavebného denníka zo stavby kanalizačnej prípojky pre PH-3), z ktorého vyplýva jednak existencia stavebného povolenia na kanalizáciu po Triblavinskej ulici, ale zároveň aj jeho platnosť, pretože stavba bola podľa nájdeného podkladu začatá. Vyjadrenia starostu obce Ing. Radovana Benčíka si môžete pozrieť a aj vypočuť v zázname zo zasadnutia OcZ zo dňa 11.10. 2016 v čase záznamu od 5:22:10 na tejto adrese :   http://www.youtube.com/watch?v=0UxkpPD2pd8.  Tá zmienka o stavebnom denníku k PH-3 by malo byť v čase od 5:28:00 hod.

Príloha k listu obce č. 43/2016-Info zo dňa 1.12. 2016 obsahuje kópie niekoľkých strán zo stavebného denníka ku rekonštrukcii prístupovej komunikácie/odbočky z Vajnorskej ulice na PH-1 a ďalej na PH-3.

Taktiež je pravdivé aj moje konštatovanie z oficiálneho listu MCST, a.s. č. MCST/OChG-37207109-ŠS zo 7.10. 2016, že obec si nesplnila svoju zákonnú povinnosť/záväzok obce podľa Vodného zákona k 31.12. 2015, podľa ktorého mala k danému termínu umožniť pripojenie všetkým vlastníkom nehnuteľností na splaškovú kanalizáciu ak v obci verejná splašková kanalizácie existuje.

  1. 2.   Ďalej som chcel poslancom dať do pozornosti skutočnosť, že starosta obce mi do dnešného dňa nepredložil reakciu na moju interpeláciu aj napriek verejnému prísľubu zo zasadnutia OcZ obce Ch. Grob dňa 11.10. 2016, ktorým sa zaviazal zaoberať sa mojou interpeláciou vo veci usporiadania cestne siete v lokalite Triblavina – Triblavinská cesta podľa oficiálneho návrhu MCST, a.s.

Pritom na stretnutí starostov a primátorov s predsedom BSK pánom Pavlom Frešom a aktivistami tvrdil, že podľa neho je Triblavinská cesta miestnou komunikáciou, ale ako som uviedol dôkazy v článku http://chorvatania.sk/profiles/blogs/stanovisko-mcst-a-s-k-vyjadren..., je Triblavinská cesta iba súborom účelových komunikácií.

Preto som na zasadnutí OcZ obce Ch. Grob dňa 11.10. 2016 vyzval starostu obce k tomu, aby sa návrhom na usporiadanie cestnej siete v lokalite Triblavina - Triblavinská cesta zaoberal a aby túto záležitosť s ohľadom na riziko zo zrušenia pripojenia cez Triblavinskú cestu pre obyvateľov Čiernej Vody riešil.

Podľa vyjadrení viacerých aktérov stretnutia z 23.11. 2016 na pôde BSK si dovoľujem vysloviť názor, resp. hodnotiaci úsudok, že ide alebo o nedorozumenie, resp. nepresné vyhodnotenie súvisiacich faktov, hoci mám obavy aj z toho, že môže ísť o vedomú snahu zabrániť realizácii pripojenia Triblavinskej cesty na nadradenú cestnú sieť.

Vopred Vám ďakujem za pozornosť, ktorú budete dúfam venovať týmto mojim pripomienkam, ktoré som začal spisovať pre účely oficiálnych podaní po oznámení o nekonaní na dnes naplánovaného zasadnutia OcZ obce Ch. Grob a preto ho posielam trošku neskôr.

Plodné diskusie a aj nekonfliktné prostredie všetkým prítomným želá

Štefan Sládeček

Počet zobrazení: 252

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby