CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Pán Tinka, starosta a aj poslanci musia aspoň poznať zákon!

Hneď v úvode sa priznám, že sa cítim ako trafená hus a preto idem "gágať".

Dnes na FB obce Ch. Grob pán Jozef Tinka oznámil, že na základe uplatnenia svojho práva byť volený "sa zaregistroval do komunálnych volieb".

Opomeniem teraz tú skutočnosť, že vo svetle tejto "oznámenej" skutočnosti strácajú akúkoľvek dôveru všetky argumenty pána Tinku a ďalších z Magálovej družiny, ktorými v ostatných týždňoch obhajovali ich právo kritizovať M. Jonášovú, resp. aj pani Maťašovú, Poláčka a ďalších za to, že si dovolili uverejniť na FB obec Ch. Grob nejaký názor, resp. že obhajovali názor niekoho iného. 

Opomeniem aj to, že zatiaľ neviem, čo vlastne pán Tinka presne urobil , teda :

a)  či sa zaregistroval (teda či podal kandidátku na základe petície s min. 200 podpismi pre podporu jeho kandidatúry a či tá kandidátka bola na starostu alebo na poslanca obce), resp.

b) či podal kandidátku nejakej politickej strany, ktorá ho do komunálnych volieb 2014 nominovala.

Nemôžem však opomenúť konštatovanie z oznámenia pána Tinku, ktorým dokazuje svoju neznalosť zákona č. 369 o obecnom zriadení, teda základného zákona pre funkciu, na ktorú sa pán Tinka zaregistroval!

Pán Tinka okrem iného na FB Obec Ch. Grob napísal: "Z toho dôvodu VEREJNE VYZÝVAM PÁNOV ŠEVČÍKA, POLÁČEKA, MATULU a iných záujemcov (s výnimkou tých, ktorí nie sú občanmi obce, ale len akýmisi tárajmi, spamujúcimi obecné informačné kanály) NA OSOBNÚ DEBATU o všetkom čo ich trápi, o všetkom v čom vidia zlo a o tom, ako sa k veciam postaviť racionálne a bez emócií." 

Na základe môjho presvedčenia, založeného na dlhodobom a detailnom monitorovaní "obecných informačných kanálov)" , že týmto vyjadrením pán Tinka "mieril " na mňa, tak ako správna "trafená hus na svojho strelca gágam nasledovné":

Vážený pán zaregistrovaný kandidát Tinka

1.

V zákone č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v odseku (2) § 1 Základné ustanovenie je uvedené, že  Základnou úlohou obce pri výkone samosprávy je starostlivosť o všestranný rozvoj jej územia a o potreby jej obyvateľov. Obci pri výkone samosprávy možno ukladať povinnosti a obmedzenia len zákonom a na základe medzinárodnej zmluvy.1a)

2.

V tom istom zákone je taktiež v odseku (5) písmeno a) § 3 Obyvatelia obce uvedené , že na samospráve obce má právo podieľať sa aj ten, kto má na území obce nehnuteľný majetok alebo v obci platí miestnu daň alebo miestny poplatok, teda aj MCST, a.s., ktorej som ja ako "gágajúca trafená hus" štatutárnym zástupcom. Rozsah týchto práv je na základe toho istého § 3 obmedzený o právo voliť orgány samosprávy obce a byť zvolený do orgánu samosprávy obce, ako aj o právo hlasovať o dôležitých otázkach života a rozvoja obce (miestne referendum). 

3.

V tom istom zákone je taktiež v odseku (5) písmeno a) § 4 Samospráva obce uvedené, že Obec spolupracuje v záujme rozvoja obce s politickými stranami a politickými hnutiami, 7) s občianskymi združeniami8) a inými právnickými osobami, ako aj s fyzickými osobami pôsobiacimi v obci.

!!!!!

Pán Tinka ma teda vylúčil z okruhu občanov SR, ktorým poskytne právo oboznámiť sa s jeho zámermi, ktoré chce v prípade úspechu v komunálnych voľbách 2014 presadiť pri vykonávaní funkcie, o ktorú sa plánuje uchádzať a presviedčať obyvateľov obce Ch. Grob, aby práve jemu dali svoj hlas. 

Ja teda vylučujem pána Tinku z okruhu ľudí, resp. kandidátov, voči ktorým nebudem podnikať žiadne aktivity, smerujúce ku ich nezvoleniu. A to preto, že pán Tinka ako občan, "zaregistrovaný do komunálnych volieb" svojim vyjadrením na FB Obec Ch. Grob preukázal neznalosť zákona. Alebo, čo by bolo podľa zákonov SR ešte horšie, oznámil všetkým, že nejde kandidovať za niečo, ale proti niekom, resp. proti niečomu.

Počet zobrazení: 304

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby