CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Verejnosť v obci Chorvátsky Grob je priebežne informovaná o vývoji v projekte novej ZŠ s MŠ, ale aj o vývoji v projekte okružnej križovatky Vajnorská - Pezinská - Triblavinská (OK Vajnorská), nakoľko bez kolaudácie I. etapy stavby OK Vajnorská nebude možné uviesť do prevádzky ani I. etapu ZŠ s MŠ. 

Nakoľko od začatia komunikácie medzi MCST, a.s. a Úradom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) o nájdení riešenia rozporov o podmienke z tohto listu Odboru dopravy BSK uplynuli už štyri mesiace a podľa mailovej správy zo sekretariátu podpredsedu BSK sa minimálne ďalší mesiac nič v tejto veci neudeje, resp. nie je zrejmý ani vývoj v tejto "kauze" ani po stretnutí MCST, a.s., obce Ch. Grob a COOP Jednota s BSK, prijala MCST, a.s. rozhodnutie o ďalšom postupe, o ktorom už odoslala informáciu všetkým dotknutým subjektom .

Podľa tohto stanoviska MCST, a.s. z listu č. MCST/BSK-181709-ŠS  a jeho prílohy Časť srievodnej správy spustila MCST, a.s. dňa 17.9. 2015 prípravu výstavby I. etapy OK Vajnorská s tým, že ako je uvedené v bode 3. dotknutého listu spoločnosť MCST, a.s. poverila svojho právneho zástupcu advokátsku kanceláriu GHS Legal, s.r.o. Bratislava prípravou nevyhnutných právnych  rokov pre ochranu záujmov MCST, a.s.

Ako som avizoval ešte pred rokovaním Stavebnej komisie OcZ (mala sa konať 17.9. 2015, ale z 12 členov komisie sa zúčastnili iba traja) a potvrdil som to aj po neuskutočnenom rokovaní komisie, že z dôvodu odblokovania výstavby Supermarketu COOP Jednota, ako aj v záujme eliminovať riziko z nedodržania ďalšie termínu pre výstavbu I. etapy ZŠ s MŠ a so snahou skĺbiť aktuálny záujem troch investorov v lokalite centrálnej zóny časti Čierna Voda spustíme výstavbu I. etapy OK Vajnorská, ale zároveň spustíme aj právnu ochranu záujmov MCST, a.s. voči nesprávnemu a diskriminačnému uplatňovaniu súvisiacich zákonov zo strany úradov v SR pri riešení Projektu PROMCEN a/alebo jeho častí vrátane stavieb základnej občianskej vybavenosti a/alebo aj vrátane verejnoprospešných stavieb.

Verím, že toto rozhodnutie MCST, a.s. spoločne s ďalšími súvisiacimi krokmi MCST, a.s. a taktiež s podporou rozhodnutí orgánov obce Ch. Grob vytvorí predpoklady ku dodržaniu ďalšieho náhradného termínu pre uvedenie I. etapy ZŠ s MŠ do prevádzky a aj pre spustenie pomerne výstavby občianskej vybavenosti v centrálnej zóne časti Čierna Voda a aj pre riešenie ďalších problémov tejto lokality. 

Počet zobrazení: 397

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby