CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Keďže pán Magál na moju výzvu vyriešiť naše spory verejnou diskusiou nezareagoval, som nútený riešiť täto záležitosť aj vo verejnom záujme sériou reakcií, ktoré som nazval sériou „férovkových“ rán pre TinkuMagála.

Tento článok je prvou z nich a rolu pozície prvej rany mu v podstate vymedzil obsah čísla 3/2014 časopisu Chorvatan, ktorý zrejme veľa obyvateľov obce Ch. Grob (a teda aj pán TinkaMagál) pozná.

Pán Jozef Tinka neustále už asi týždeň vo svojich príspevkoch opakuje v podstate tieto dve tézy:

-   pán Slavomír Magál je takmer najväčší dobrodinec obce Ch. Grob, ktorý má ako úspešný podnikateľ, chovateľ koní a záchranca plemena Furioso všetko koncepčne premyslené a právne v poriadku – na základe uvedených konštatovaní budem ďalej dotyčnému S. Magálovi hovoriť svätý dobrodinec,

-   súčasné vedenie obce Ch. Grob naopak koná chaoticky a nekoncepčne a dokonca vraj v súčinnosti s nejakými neúspešnými podnikateľmi škodia verejnému záujmu, pričom sa snažia robiť zle chudákovi svätému dobrodincovi.

Svoju sériu „férovkových“ rán začnem odpoveďou, resp. jednou z odpovedí pánovi Tinkovi na jeho otázku, resp. poznámku, že nevie prečo mám taký problém s pánom Magálom, ale že nebude robiť detektíva.

V súbore Rozsudok_TJElan-AGR.PDF predkladám pánovi TinkoMagálovi scan časti rozsudku Okresného súdu Pezinok č. 9Cb 4/2008-1131 (pôvodne na Okresnom súde Bratislava III. vedený pod č. 26Cb 73/2004) z marca 2010, v ktorom sú vyznačené podstatné časti - výroky súdu.  Tento rozsudok potvrdil aj odvolací Krajský súd Bratislava (KS BA) na prelome rokov 2011 a 2012. Išlo o spor, v ktorom svätý dobrodinec v roku 2004 za Slovenskú republiku žaloval obec Ch. Grob a spoločnosť Agrolipt, s.r.o. o celý bývalý areál. Od roku 2008 potom svätý dobrodinec navrhol aj MCST, a.s. a teda mňa do toho sporu ako účastníka konania.

Okresný súd v Pezinku rozhodoval aj alebo najmä aj na základe rozsudku v inom spore ku bývalému jazdecko - hospodárskemu areálu TJ Elán, ktorý svätý dobrodinec inicioval proti obci Ch. Grob ešte v januári 1996!

Nebudem rozoberať všetky detaily, ale ak to bude TinkaMagál alebo obyvatelia obce požadovať, tak urobím potrebnú prezentáciu.

Teraz iba zdôrazním, že v obidvoch sporoch prvostupňové súdy rozhodli, že svätý dobrodinec jednak nebol aktívne právne legitimovaný (teda ani nemal právo tie žaloby podávať), ale rozhodli aj o tom, že súčasné občianske združenia TJ Elán alebo už Golf Club Elán (myslím), ktoré sú využívané svätým dobrodincom akože na jazdecký šport, ale v skutočnosti najmä na jeho obohacovanie), nemajú žiadny právny nárok hlásiť sa k tým právam, ktoré mala Telovýchovná jednota Elán HŠM pred 30.6. 1990!!! Zdôrazňujem to v súvislosti s rečami svätého dobrodinca pre televíziu TA-3 pri akcii vypratávanie ihriska, keď opäť rozprával o smetisku a močiari, ktorí dostali od HŠM, lebo sa starali o mládež a na základe toho oni z toho urobili ihrisko.

Táto prvá „férovková“ rana má poukázať na priamy súvis scenárov tzv. podnetu 4 poslancov za starú časť obce Ch. Grob (ktorým ja hovorím Magálovi poslanci) zo začiatku roka 2011 (viď tento scan Audit_Obec_ChG-TJElan.PDF) a žiadosťou, resp. podmienkou č. 5. z uznesenia OcZ obce Ch. Grob z rokovania dňa 25.8. 2014 o kontajnerovej škole. V obidvoch prípadoch tieto „podnety“ predložili tzv. Magálovi poslanci, pričom aj v prípade podnetu z roku 2011 a aj v prípade uznesenia o kontajnerovej škole (nech boli ich pohnútky akékoľvek), ide o preferovanie záujmov svätého dobrodinca nad verejný záujem, resp. nad záujem väčšiny obyvateľov obce Ch. Grob.

O tom ale bude už niektorá z ďalších „férovkových“ rán.

Počet zobrazení: 232

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby