CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vážený pán Kolenič.

K porušovaniu zákona o voľbách a aj zákona o reklame som sa vyjadril už dávno a viackrát aj na iných fórach, naposledy na tomto komunitnom fóre. Takže už k tomu viac vo vzťahu k Chorvátskemu Grobu faktického netreba dodať. Ak to ale myslíte vážne, tak musíte ten svoj zoznam rozšíriť o všetkých kandidátov na primátorov a starostov napr. z Bratislavy a zrejme aj z iných miest a obcí.

Pozrel som si ten Váš blogový text a chcem Vás ubezpečiť, že ja sa obyvateľom - voličom nevyhrážam, ja im len oznamujem, ako budem voči podvodníkom a podvodníkmi dlhodobo zmanipulovaným ľuďom postupovať, keď sa títo ľudia dostanú v Chorvátskom Grobe k moci.

Reagujem tým na to, čo sa začalo diať koncom októbra, keď sa objavili aj na pozemkoch MCST, a.s. bilboardy niektorých kandidátov na starostov, resp. najmä od 8. novembra 2010, kedy sme sa v súlade so Zákonom o obecnom zriadení obrátili na obec so žiadosťou o vyjadrenie ohľadne zámeru s umiestnením benzínovej pumpy na našich pozemkoch.

Bol by som rád, keby ste vážili slová a nehodnotili moje kroky bez toho, aby ste poznali fakty. Ak máte o ne záujem, som Vám kedykoľvek k dispozícii. Taktiež som Vám k dispozícii aj k prediskutovaniu ďalších záležitostí, ktoré môžu eliminovať vznik nejakých trecích plôch medzi nami z dôvodu opätovného nesprávneho posúdenia mojich postupov.

Vážený pán Kolenič.

Ak ma niekto (konkrétne Občianske združenie Čierna Voda) vo verejne distribuovanom občasníku bez príčiny a najmä bez existencie akýchkoľvek dôkazov obviní z toho, že proti nim útočím kauzami preto, lebo som proti zavedeniu nejakého ich poriadku v obci, tak sa po viac ako dvoch rokoch boja s podvodníkom Magálom, ktorému išlo o moju finančnú a aj psychickú až fyzickú likvidáciu a ktorému celé občianske združenie priamo i nepriamo pomáhalo, budem sa v prípade snahy o zvrátenie rozhodnutí súdov a aj proti pokračovaniu v podvodoch brániť takou formou, ktorú uznám za vhodnú a potrebnú. Jediné, čo musím rešpektovať, sú pravidlá slušnosti a zákony SR. Nič z toho som neporušil a ani nemienim porušiť.

Majte pevné nervy, pretože ako zaznelo v jednej zo scénok Šimka a Grossmana "Prohlížej si krásy Prahy, bude ještě hůř!"


Počet zobrazení: 156

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Ferdinand Kolčák o November 26, 2010 na 12:00am
Naozaj nezávidím budúcim novo-zvoleným poslancom a starostovi atmosféru, ktorá ich čaká pri ďalšej práci pre obec. Je a bolo jasné, že žiadna "volebná skupina" sa nedostane do obecného parlamentu kompletná. Obecné zastupiteľstvo tak bude (z pohľadu spomínaných volebných skupín) určite viacfarebné. Budú v ňom sedieť aj ľudia, ktorí sa vzájomne počastovali rôznymi obvineniami až urážkami. Ako budú potom konštruktívne pracovať mi je zatiaľ záhadou...
Komentár osoby Štefan Sládeček o November 25, 2010 na 11:31pm
Absolútne s Vami súhlasím a presne tak sa vyjadrujem už dlhšiu dobu. Ja som sa na vidieku narodil a ako posledné z 5 detí som sa musel mnohým veciam prispôsobiť a naučiť potrebnej úrovni tolerancie.

Najmä ľudí z Občianskeho združenia a najmä pána M. Pavela som aj písomne upozornil na to, aby nerozpaľoval vášne a nevraživosť medzi obyvateľmi tým, že preferuje urážlivé názory a príspevky v čiernej skrinke len preto, že sa mu to hodilo do jeho predvolebnej kampane. Iba podotýkam, že pán Pavel odštartoval predvolebnú kampaň dávno predtým, ako sme si my ostatní uvedomili, že 3 mesiace budú voľby.
Tragédiou je, že tým iba niekomu pomáhal a ešte stále pomáha v konkurenčnom boji pri získavaní neprimeranej výhody.

Presne to o nemožnosti normálne koexistovať po voľbách som popisoval vo svojom (podľa Vás) "vyhrážaní sa". A taktiež presne to, resp. obdobu toho, čo hovoríte Vy, že ak je niekto agresívny, manipuluje s informáciami a fabuluje nejaké zákulisné porušovania zákonov a len zo zhody napr. časových okolností "dedukuje" nejaké netransparentnosti a dokonca podvody (napr. v prípade žiadosti MCST, a.s. o vyjadrenie obce podľa §4 odsek (3) písmeno d) Zákona o verejnom zastupiteľstve), som zdôrazňoval v tom "vyhrážaní sa.

Pán Pavel začal porušovať nielen Volebný zákon a aj Zákon o reklame, vysielaní a retransmisii, ale veselo aj s krytím dvoch koaličných strán neustále porušuje zákon o občianskych združeniach vo väzbe na Volebný zákon a na zákon o politických stranách.

Po vydaní občasníka chorvátskygrob.info som však už musel zareagovať. Aká bola ich reakcia na moju reakciu si nechám na prípadné osobné stretnutie.
Komentár osoby Július Kolenič o November 25, 2010 na 11:04pm
Máte pravdu, že zákon o volebnom moratóriu sa porušuje nie iba v Chorvátskom Grobe, ale na celom Slovensku. Ja ale bývam tu a keďže ide o komunálne voľby, reagujem na situáciu v našej obci.

Čo sa štýlu kampane týka, je mi iba smutno z toho, aká atmosféra sa tu vyvinula a veru si neviem predstavuť, ako to bude po voľbách. Lebo každá zo skupín má svojich prívržencov medzi voličmi a je možné, že sa tieto skupiny stretnú v zastupiteľstve.

Na dedine je veľkou chybou konfrontačná volebná kampaň. Môže spôsobiť ťažko napraviteľné škody v medziľudských vzťahoch, o ktorých majú všetci zúčastnení toľko rečí ...

Július Kolenič

*

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby