CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Na FB Obec Chorvátsky Grob prebehla diskusia na tému, prečo ešte obec Ch. Grob nezverejnila zoznam kandidátov do komunálnych volieb.

Pán Matula sa snažil "vyškoliť" pána Hrivnáka a aj právnikov OÚ z toho, že keď zverejnili mestá médiám mená a počty kandidátov na primátorov, že či porušili nejaký zákon, keď obec tvrdí niečo o dodržaní zákonného postupu.

Mám taký pocit, presnejšie je to už presvedčenie, že pán Peter Matula nemá dostatočne vyvinutý zmysel pre detaily a v tejto súvislosti mu aj chýba potrebné právne povedomie. Resp. ak aj nejaké právne vedomie má, potom je prekryté záujmom o akési občianske právo do všetkého hovoriť, resp. o všetkom vedieť.

Najskôr uvediem konštatovanie, že je pre mnohých obyvateľov obce Ch. Grob veľkou škodou, že takýto uhoľ pohľadu na právo občana na akékoľvek informácie nemal vtedy, keď vykonával funkciu prednostu OÚ obce Ch. Grob a intenzívne Marynčákovi pomáhal zatajovať aj také informácie, ktoré im nakoniec nariadil zverejniť aj v tomto smere obci nadriadený orgán.

Ďalej dám pánovi Petrovi Matulovi do pozornosti "drobný" rozdiel v obsahu výrazov, o ktorých sa dohadoval s pánom Hrivnákom.

  • Diskusia bola vedená k otázke obyvateľa obce Ch. Grob, ktorá znela : "Kde sa daju najst zoznamy kandidatov na poslancov a starostu CHG, ak uz existuju."
  • Argument pána Matulu o zverejnených menách a počtoch starostov v médiách sa však týkali tých, ktorí iba podali kandidatúru.

Ak pán Matula nevidí v obsahu týchto dvoch výrazov rozdiel z právneho hľadiska, resp. z hľadiska povinností obce poskytnúť spomínanú, resp dotazovanú informáciu, potom zrejme nebude problém v tých dvoch výrazoch. 

Počet zobrazení: 223

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby