CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

S ohľadom na oznámenie na web stránke obce Ch. Grob v rámci takzvaných bleskových správ spoločnosť MCST, a.s. informuje obyvateľov obce Chorvátsky Grob (najmä časť Čierna Voda) o nasledovných dôležitých skutočnostiach:

1.  Informácia o oznámení vykonania úkonov zo strany MCST, a.s. smerujúcich k nepriechodnosti Triblavinskej cesty.

V súbore Mail_150413_ODI_a_ini_TRBC.PDF nájdete scan mailovej správy MCST, a.s. pre všetky dotknuté orgány a organizácie o uzavretí priechodnosti úseku Triblavinskej cesty, ktorý sa nachádza na pozemku vo vlastníctve MCST, a.s.

 

2.  Informácia o oznámení pripravovaných opatrení zo strany MCST, a.s. ohľadne Triblavinskej cesty.

Mail podľa bodu 1. tohto príspevku nadväzoval na predloženie oznámenia všetkým dotknutým orgánom a organizáciám 12.4. 2013  (obci Ch. Grob bolo posielané skôr), V súbore Oznam_ODI_231004.pdf nájdete oznámenia MCST, a.s. pre všetky dotknuté orgány a organizácie o pripravovanom uzavretí priechodnosti vyššie v bode 1. popisovaného úseku Triblavinskej cesty.

Minimálne na základe tejto informácie mali vykonať všetky dotknuté orgány a organizácie potrebné opatrenia  k tomu, aby zabránili kolíznym situáciám na cestnej komunikácii, ktorá nie je legálnou súčasťou cestnej siete, pričom obec Ch. Grob to mala urobiť už podstatne skôr, pretože bola na túto situáciu upozorňovaná od marca 2012 písomne viackrát a od 21.1. 2013 minimálne 10 krát aj v roku 2013 vrátane výzvy na prerokovanie tejto záležitosti aj na pôde Obecného zastupiteľstva dňa 14.2. 2013.

3.  Informácia o možných právnych prostriedkoch pre vyriešenie vzniknutej situácie na Triblavinskej ceste.

S ohľadom na vyjadrenia obce Ch. Grob z bleskových správ na oficiálnom webe obce požiadala spoločnosť MCST, a.s. advokátsku kanceláriu GHS Legal o zabezpečenie potrebnej právnej ochrany zákonných práv a/alebo právom chránených záujmov.

Zároveň spoločnosť MCST, a.s. vyzve vedenie obce (starosta a aj poslanci) k verejnému prerokovaniu súvisiacej problematiky a k využitiu všetkých právnych prostriedkov (teda aj inštitútu dohody) pre odstránenie stavu na Triblavinskej ceste, vzniknutého v dôsledku rozhodnutia starostu obce Ch. Grob a prednostu OÚ Ch. Grob o nemožnosti užívať areál na Triblavine až do vydania povolenia pripojenia Triblavinskej cesty na diaľnicu D1.

Inštitút dohody medzi stranami sporu je zo zákona odporúčaný vždy každým sudcom na začiatku každého pojednávania, čo znamená možnosť jeho využitia aj v tomto prípade a odporúčajú ho vo svojich stanoviskách všetky dotknuté kompetentné orgány a organizácie.

Počet zobrazení: 251

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby