CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Do zahájenia výstavby komplexu JEDNOTA COOP / predpokladáme jar 2015 /  spoločnosť MCSTa.s. sa na dobu určitú rozhodla pomôcť prenajatím cca 120 m2 v jednej z budov areálu Veľký dvor v uzavretej a zabezpečenej časti areálu pre ustajnenie cca 30 ks oviec pre samostatne hospodáriaceho roľníka , ktorý sa zaoberá chovom oviec a kôz.

Podmienky nájmu na dobu určitú boli zmluvne dohodnutý a po splnení všetkých administratívnych predložení príslušných dokladov k chovnému stádu a dokladu o klinickej prehliadke bol nájom dohodnutý za symbolickú cenu 50 € s DPH za každý mesiac.

K takémuto kroku sa spoločnosť rozhodla na základe prosby majiteľa oviec, ktorý z dôvodu obnovenia stáda musí ovce presťahovať z lokality Babiná, okr. Klenovec, v ktorej mu v minulom čase značnú časť stáda roztrhali vlci a majiteľ sa t.č. aj  z rodinných dôvodov zdržiava na trvalom bydlisku v Bratislave.  Je možné, že v prípade priaznivého počasia a dobrých klimatických podmienok budú môcť mamičky s deťmi vidieť stádo ovečiek sa pásť hneď vedľa areálu výbehu koní v priestore za zberným dvorom Obecného úradu , ktorý sa taktiež nachádza na bezplatne prenajatej časti nášho pozemku.

V prípade záujmu nejakej kolektívnej návštevy detí MŠ je možná i táto alternatíva, túto však bude nutné dohodnúť telefonicky na 09 05 277 565 a samozrejme so súhlasom majiteľa oviec. Upozorňujeme, že oplotenie výbehu je zabezpečené elektrickým oplotením, ktoré je síce pre človeka bezpečné, ale nemusí byť kontakt s týmto oplotením príjemný

Počet zobrazení: 310

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby