CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Uplynuli už tri roky od niektorých udalostí, ktoré predznamenali rozhodnutie starostu obce Ch. Grob nerealizovať stavbu I. etapy ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN a urobiť všetko pre to, aby presunul výstavbu do inej lokality, konkrétne do zóny Triblavina vedľa lokality Javorová alej.

Napriek spôsobu, akým sa nakoniec tá zmena miesta pre ZŠ s MŠ udiala, tak som si povedal, že ak to tak obec chce, teda ak to tak chce starosta obce a 5 z 11 poslancov, tak aspoň nebudeme ja a aj moja firma limitovaní niektorými vecami, resp. rozhodnutiami starostu obce v súvislosti s riešením výstavby ZŠ s MŠ a budeme sa môcť sústrediť na svoje ciele, smerujúce ku predaju pozemkov na Čiernej Vode a na Triblavine.

Čas a vývoj ukázali, že môj predpoklad nebol správny a že vedenie obce z nejakého dôvodu podľa môjho hodnotiaceho úsudku (podľa usmernenia prokuratúry) úporne bránilo akémukoľvek zákonnému progresu lokality PROMCEN. Našťastie pre mňa a viac pre moje deti som bol pomerne skoro správne usmernený mojim právnym zástupcom a spoločne sme sa snažili dopátrať sa k tomu, prečo nemohla byť ani ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN a prečo nemôžu byť realizované ani ďalšie časti tohto projektu. 

Nechcem písať aktuálne veľa, ako úvod ku uverejneniu jednej aktuálnej informácie to asi bude stačiť.

Aktuálne pri problémoch s niektorými kvalitatívnymi ukazovateľmi novej ZŠ v lokalite Javorová alej sa aj po tých troch uplynutých rokoch vyhováral pán Daniel Harman na projekt ZŠ v lokalite PROMCEN a následne sa aj v sekcii Anonymka objavili všelijaké hanlivé komentáre. Tak preto si dovolím aj ja krátky návrat do minulosti a zároveň aj uverejním jednu aktuálnu informáciu.

K útokom na obyvateľov obce, ktorí sa v minulosti angažovali v procese premiestnenia ZŠ s MŠ do lokality Javorová alej iba uvediem odkaz na článok "Aké požičaj, také vráť - dôvody oneskorenia výstavby ZŠ s MŠ."

K oneskoreniu výstavby ZŠ s MŠ a aj k niektorým dôvodom nárastu ceny z pôvodných cca 2,2 milióna EUR na celkom cca cez 4 milióny EUR už aktuálne uvádzam iba scan uznesenia Najvyššieho súdu SR vo veci neposkytnutia informácií podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám, ktoré sa týkali vypracovania tzv. Bellovej tabuľky.

Tu je to Uznesenie NS SR č. 8Sžik/1/2018 a pre zorientovanie sa v tom, čo je vlastne Bellova tabuľka je tu článok "Ako je to so zásadnou tabuľkou Ing. Bellu."

Počet zobrazení: 224

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby