CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Keď sa dňa 28.2. 2011 objavil na stránke obce Chorvátsky Grob oznam o projekte Suché miesto II.(pozri tento link), tak sme si s kolegom pozorne pozreli podklady z web adries, na ktoré predmetný oznam obce odkazoval jeho čitateľa v rámci výzvy na zapojenie sa do aktivity proti projektu Suché miesto II.

Zaujímalo nás v prvom rade to, ako bude v projekte Suché miesto II. riešené dopravné napojenie. Keďže vlastníkmi nehnuteľností/pozemkov v projekte Suché miesto II. by mali byť podľa článkov na www.ciernavoda.info obyvatelia Vajnor a ich zastupiteľstvo išlo ukameňovať MCST, a.s. v rámci prejednávania projektu PROMCEN za to, že ide riešiť zástavbu na území cca 6,5 ha a strašne zaťaží dopravu cez Vajnory, tak sme boli zvedaví čo povedia Vajnorský starosta na projekt jeho voličov na ploche 48,5 ha, teda cca 8 krát väčšej.

Zistili sme zaujímavé skutočnosti, ktoré nás ako dotknutú osobu a teda aj účastníka konania jednak primäli k príprave zamietavého stanoviska k tomuto projektu, ale zároveň vzbudili náš záujem aj z hľadiska celkového ďalšieho vývoja okolo tohto projektu. Očakávali sme, že sa nájdu aj iné osoby s "investigatívnym" prístupom k veci a že sa teda objavia nejaké názory proti tomuto projektu a aj proti postupu obce.

Nič také sa však neudialo, ale práve naopak sa do apelovania na občanov zapojil aj jeden zo štatutárov Občianskeho združenia Čierna Voda a majiteľ najnavštevovanejšieho servera o Čiernej Vode pán Marián Pavel svojou výzvou"Poďte do toho!", teda poďte do boja proti projektu Suché miesto II. 

Keďže o tých našich zisteniach zatiaľ ani ťuk, tak opäť musí prvý krok urobiť psychopat a grafoman.

Za spoločnosť MCST, a.s. týmto v predstihu avizujem, že spoločnosť MCST, a.s. nebude súhlasiť s riešením dopravného napojenia z komunikácií v rámci projektu Suché miesto II. na Triblavinskú cestu a využitím tejto komunikácie na prepravu vozidiel v rámci realizácie projektu Suché miesto II. smerom na most ponad potok Čierna Voda a na most ponad diaľnicu smerom na starú seneckú cestu, a to z toho dôvodu, že ako vlastník cca 150 metrového úseku Triblavinskej cesty jednak nebude akceptovať taký nárast tranzitu cez svoj pozemok, ale najmä má MCST, a.s. s týmto úsekom iné zámery.

 

Ako občan SR, ktorý je permanentne obviňovaný z toho, že nehľadí na verejný, resp. obecný záujem, však zároveň týmto kompetentných predstaviteľom obce verejne adresujem nasledovné otázky :

 

1.   Pýtam sa, či sme správne z podkladov o projekte Suché miesto II. identifikovali informácie, podľa ktorých je obec Chorvátsky Grob vlastníkom 28 ha z tých 48,5 ha, teda či takmer 60 % plochy pozemkov z predmetného projektu patrí obci?

 

2.   Pýtam sa, že ak teda naozaj obci patrí 28 ha zo 48,5 ha v projekte Suché miesto II., potom prečo potrebuje obec pomoc od občanov v boji proti tomuto projektu, keď ho jednoducho môže obec zastaviť svojim vlastným konaním?

 

3.   Existujú v prípade tohto projektu Suché miesto II. ešte nejaké iné záväzky obce, ktoré jej "zväzujú" ruky pri konaní v danom projekte, resp. nejedná sa tu o nejaký fatálny stret záujmov účastníka konania a správneho orgánu?

 

Možno kladiem naivné otázky, ale čo už od psychopata a grafomana môžete očakávať.

Počet zobrazení: 1076

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby