CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Myslím jedno z celkom 7 "kazítok", ktoré v podobe 7 podmieňovacích podmienok pre realizáciu projektu základnej školy s materskou školou na ihrisku v časti Čierna Voda, ktoré prijalo Obecné zastupiteľstvo obce Ch. Grob v Uznesení č. 84/2014 na rokovaní dňa 25.8. 2014.

Konkrétne ide o "kazítko" č. 5., ktorého znenie je nasledovné:

....

5. právnu analýzu nezávislej advokátskej kancelárie, ktorej predmetom bude posúdenie, či realizácii projektu podľa bodu A. tohto uznesenia nebránia oprávnené nároky iných subjektov,

....

Pred cca 10 dňami sa na FB obce Ch. Grob po uverejnení informácie o neúspešnom ukončení verejného obstarávania na výbere zhotoviteľa I. etapy ZŠ s MŠ na Čiernej Vode rozvinuli vo viacerých vláknach vášnivé debaty na túto tému, v ktorých viacerí členovia tejto uzavretej FB skupiny uvádzali mnohé zavádzajúce až účelové vyjadrenia so snahou presunúť zodpovednosť za situáciu s výstavbou školy aj na spoločnosť MCST, a.s.

V rámci diskusii vo vlákne, vytvorenom pani Evou Maťašovou - Petríkovou, došlo aj ku môjmu aktívnemu zapojeniu sa do diskusie, keď táto už z hľadiska neobjektívnych až zavádzajúcich vyjadrení zašlo trošku priďaleko.

V predmetnej diskusii bol okrem iných vyjadrení zo strany pani Maťašovej prezentovaný aj argument o tom, že moje vyjadrenia, resp. tvrdenia k dotknutej problematike (rozumej nesprávne posúdenie problematiky výstavby školy na ihrisku na Č.V.) a že citujem "k dnešnému dňu (pozn. 23.6. 2015) žiadny súdny spor ohľadom ihriska neprebieha a súd zamietol aj návrh na predbežné opatrenie, pozemok po právnej stránke je v poriadku, takže som v tomto mala pravdu."

Rovnako ako pani Maťašová nemám záujem rozvíjať nekonštruktívna debata, ale po zistení stavu v inkriminovanom konaní Golfový klub Elán Bobrov proti Obci Ch. Grob musím všetkým aktérom toho  minuloročného "cirkusu" dať do pozornosti získanú informáciu o tom, prečo "žiadny súdny spor ohľadom ihriska neprebieha.

Ako vyplýva z obsahu Uznesenia Okresného súdu Bratislava III č. 45C 266/2014-161 súd konanie zastavil, nakoľko nedošlo ku zaplateniu súdneho poplatku vo výške 99,50 EUR !!!

Teda po tých mediálnych výstupoch a bojovaní na všetkých frontoch aj za pomoci nie celkom férových postupov zrazu vážnosť toho sporu nepredstavovala hodnotu 100 EUR, hoci ten spor okrem mediálneho cirkusu zapríčinil aj súčasnú situáciu okolo výstavby I. etapy ZŠ s MŠ na Čiernej Vode, ale podľa mňa aj situáciu okolo riešenia nadstavby ZŠ v pôvodnej časti Ch. Grobu.

Preto moja otázka na aktérov celého sporu od apríla 2014 až do 17.10. 2014, že teda načo komu bolo toto "kazítko" ???

Kto sú vlastne tí aktéri okrem Slavomíra Magála a Jozefa Tinku? Pozrite si prosím zápisnicu z rokovania OcZ Obce Ch. Grob z toho dňa 25.8. 2014 a najmä zapísanie priebehu k bodu 6. rokovania a obsah Uznesení č. 81/2014 až č. 84/2014.

Počet zobrazení: 298

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby