CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Kto môže za predbežné opatrenie a petíciu? Čo s tým a čo potom?

Pred nejakými pár dňami ma nejaký anonymní diskutéri (rôzne "Poznámky" a "Policajti") v sekcii Anonymka obviňovali z členstva v petičnom výbore a neviem ešte z akých konaní, ktorým vraj komplikujem (komplikujeme) život súčasnému vedeniu obce Ch. Grob pri jeho snahe riešenie dôležitých projektov obce a bránime rozvoju časti Čierna Voda, aby som sa na tom najmä ja obohatil.

Jedna z takých anonymných "Poznámok" vo svojom príspevku dňa 1.6. 2016 o 13:51:57 mi napísala citujem nasledovné vyjadrenia:

Pre p. Sladecka snad nas tu nechcete presvedcit ze vam ide o tuto obec a hlavne o skolu a skolku pre deti to vam uz nikto neuveri.

Na zaver chcem vsetkym co vedia citat aj medzi riadkami podakovat za trpezlivost a som pre p. presvedceny ze sa vedia zorientovat a nedat sa opit rozkom .Verim hlavne preto ze zistia ze sa nasiel jeden clovek ktory na rozdiel od predoslych ide za svojim cielom , bojuje za tuto obec a nasiel odvahu postavit sa proti tzv. developerom a ich prisluhovacom.

Napísal som k tomu "Poznámke" reakciu v Anonymke a považoval som to za vybavené. Potom som však zaregistroval toto vyjadrenie starostu obce Ing. Radovana Benčíka z web stránky o... a v ňom som okrem iného prečítal aj nasledovnú formuláciu, citujem:

Ak má byť referendum o odvolaní starostu, súhlasím a zároveň žiadam o uskutočnenie nových volieb poslancov obecného zastupiteľstva, pretože v dôsledku činnosti skupiny poslancov je (rozumej zastupiteľstvo) nefunkčné a namiesto rozvoja obce a verejného záujmu uprednostňuje a háji osobné záujmy jednotlivcov a niektorých developerov.

Táto formulácia Starostu Benčíka je veľmi podobná tomu, čo napísala "Poznámka" v Anonymke. Preto som prijal rozhodnutie prezentovať k celému "cirkusu" okolo rozporov medzi starostom Benčíkom a väčšinou poslancov obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob, ale zrejme s ohľadom na spustenú petíciu aktuálne aj ku rozporom medzi starostom Benčíkom a nemalým počtom obyvateľov obce.

V tejto prvej reakcii zopakujem svoju logickú úvahu na opakované vyjadrenia starostu Benčíka k tomu, že skupina poslancov a obyvateľov (v záujme nejakých developerov) svojim postupom/konaním "zariadila" vydanie predbežného opatrenia Okresným súdom Bratislava III vo vzťahu ku projektu ZŠ s MŠ v lokalite Javorová alej. Toto je iba informačná reakcia, na ktorú budú nasledovať dosť zásadné ďalšie reakcie a aj návrhy.

Predbežné opatrenie (PO) nie je dôsledkom konania skupiny poslancov a aktívnych obyvateľov obce Ch. Grob, ako píše Starosta Benčík, ale je výsledkom rozhodnutia príslušného súdu, ktorý sa stotožnil s argumentmi väčšiny zo všetkých poslancov zastupiteľstva (teda nie iba nejakej skupiny) a jedného odvážneho obyvateľa obce Ch. Grob, ktorí spoločne iba vyjadrili svoj názor a súd im dal za pravdu!!!

Ak by sme mali k dispozícii štatistiky o tom, s koľkými návrhmi na vydanie PO sa súdy stotožnili v doterajšej existencii SR stotožnili a PO naozaj vydali, tak by bolo jasné, že podanie návrhu v tomto prípade nie je len tak nejaké bezdôvodné konanie väčšiny poslancovc, ale má svoje racionálne dôvody a aj príčiny.

No a logicky teda aj ten negatívny dopad vydaného PO na výstavbu ZŠ s MŠ na Čiernej Vode je teda tiež iba dôsledkom konania väčšiny poslancov, ktorého príčina tkvie v konaní úzkeho vedenia obce Ch. Grob, ktoré predchádzalo podaniu žaloby poslancov zastupiteľstva.

Už by si to konečne bolo potrebné uvedomiť a podľa toho aj zvoliť svoje ďalšie kroky.

Pokračovanie čoskoro.

Počet zobrazení: 240

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby