CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Kauza Triblavinská – trestné oznámenie - časť prvá.

Dňa 19.7. 2012 som návštevníkov komunitného webu www.chorvatania.sk informoval o pripravovanom uzavretí úseku Triblavinskej cesty.

Následne som v dňoch 21.7. a 22.7. 2012 uverejnil štyri časti inforseriálu „O čo komu ide po 16 mesiacoch !?“, v ktorom som sa snažil verejnosť podrobne informovať o príčinách situácie okolo uzavretia úseku Triblavinskej cesty. Tento môj infoseriál bol vyvolaný spôsobom informovania verejnosti o dianí okolo uzavretia úseku Triblavinskej cesty zo strany zástupcov obce Chorvátsky Grob, ktorý podľa môjho názoru nekorešpondoval celkom so skutočnosťou. Zároveň som sa snažil reagovať aj na komentáre niektorých obyvateľov Čiernej Vody priamo v diskusných témach, vytvorených pánom P. Matulom, resp. aj pani D. Michalek.

Vo vyjadreniach prednostu OÚ Ch. Grob pána P. Matulu zazneli aj vyjadrenia, v ktorých bolo za obec naznačené právne spochybnenie konania MCST, a.s. a zároveň akési upokojovanie verejnosti prezentovaním informácie, že obec sa v prípade konania MCST, a.s. obráti na kompetentné štátne orgány.
Nie som si celkom istý v tom, ktoré ešte iné kompetentné orgány mal pán P. Matula na mysli okrem tých, ktorým bol adresovaný náš list s návrhom na riešenie Triblavinskej cesty a zároveň im bolo už 11.7. 2012 odoslané aj oznámené uzavretie úseku Triblavinskej cesty od 20.7. 2012 (pozri príspevok „Uzavretie časti Triblavinskej cesty.“ a rozdeľovník adresátov oznamovacieho listu). Žiadny z oslovených kompetentných orgánov a ani obce Ivánka pri Dunaji, resp. Chorvátsky Grob však na toto oznámenie uzavretia cesty nijako nezareagoval.

Zrejme to nepredstavovalo také ohrozenie verejnoprospešných záujmov, aké som spôsobil v zastúpení spoločnosti Agrolipt, s.r.o., keď som nariadil uzavretie prívodu vody do bývalého jazdeckého areálu, pretože za odobratú vodu TJ Elán Čierna Voda, resp. skôr vtedajší poslanec S. Magál (mal tam podľa všetkého najviac koňov) už niekoľko rokov neplatili a platila ju za nich najskôr obec Ch. Grob a neskôr spoločnosť Agrolipt, s.r.o. Vtedy totiž som veľmi operatívne musel na základe písomného podania pána Čambala za TJ Elán prísť k vodovodnej šachte, kde sme museli za účasti starostu obce a jeho zástupcu, ale aj za prítomnosti dvoch členov policajnej hliadky vodovodný ventil otvoriť a obnoviť prívod vody do bývalého jazdeckého areálu.

Ale na takýto, minimálne zvláštne selektívny prístup zo strany kompetentných orgánov pri posudzovaní obdobných prípadov som si už v obci Chorvátsky Grob a aj v okresoch Senec a Pezinok akosi zvykol. Keďže ale stále dúfam, že sa to aspoň občas zmení, tak som nečakal na to, či bude nejako voči kompetentným štátnym orgánom konať obec Chorvátsky Grob a podpísal som za spoločnosť MCST, a.s. dňa 23.7. 2012 trestné oznámenie na neznámeho páchateľa (viď „Podanie_TO_na_nezn_pachatela.pdf"), obsahujúceho aj potrebné vysvetlenie konania MCST, a.s. priamo v texte trestného oznámenia alebo v jeho prílohách č.1. až č.4. (viď „P_1_fotodok_cesty_pred_trestnym_cinom.pdf", ďalej "P_2_fotodok_cesty_po_trestnom_cine.pdf".

Záver tohto príspevku žiaľ z dôvodu obmedzeného dátového priestoru pre jeden príspevok je v samostatnom príspevku - časť 2.

Počet zobrazení: 489

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby