CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Považujem za potrebné informovať obyvateľov obce Chorvátsky Grob, že v závere tohto týždňa budú ukončené práce, potrebné k preloženiu autobusových zastávok v rámci stavby I. etapy OK Vajnorská a na základe dohody s DP BA, a.s. bude v noci zo soboty 15.10. 2016 na nedeľu 16.10. 2016 presmerovaná doprava a od rána 16.10.  2016 budú autobusové zastávky premiestnené do nových pozícií, ktoré sú zrejmé z tohto nákresu.  O týchto zmenách bude informovaná aj spoločnosť Slovak Lines, a.s.

Zároveň si dovoľujeme verejnosť informovať o tom, že v pondelok 17.10. 2016  sa začne realizovať prerušenie miestnej komunikácie na parcele č. 1651, ktoré je zrejmé ktoré je zrejmé aj z toho predchádzajúceho nákresu ale je taktiež zrejmé z tohto projektového nákresu celkovej situácie po dokončení I. etapy OK Vajnorská

Vykonané stavebné úpravy a aj uvedenie do prevádzky je realizované v súlade s odsúhlaseným projektom, ku ktorému sa vyjadrovali všetky kompetentné organizácie či už v etape stavebného konania, ale aj v rámci kontrolných dní realizácie stavby.

Práve na základe pripomienok od ODI OR PZ SR Senec boli urobené niektoré zmeny stavby v takom rozsahu, ktorý jednak umožňuje Stavebný zákon a ktorý bol v záujme zlepšenia funkčnosti celej stavby.  Napriek tomu, že sme mohli trvať na realizácii podľa schváleného projektu a vydaného stavebného povolenia, tak sme na kontrolný deň prizvali zástupcu ODI OR PZ SR Senec a na základe jeho usmernení sme zadali zhotoviteľovi vykonanie takých úprav, aby napr. zastávka pri COOP Jednota bola vyznačená mimo jazdného pruhu, ale vymeníme aj všetky doterajšie značky, ktoré boli doteraz umiestnené v nesúlade s príslušnou normou. Žiaľ, v tejto etape už nebolo možné, resp. termínovo prijateľné riešiť to, čo sa dalo urobiť v stavebnom konaní, teda aby bola zastávka "vnorená" viac ku COOP Jednota a aby bol pri takej úzkej ceste vytvorený väčší priestor na prechádzanie okolo autobusu na zastávke. V rámci realizácie II. etapy OK Vajnorská alebo v rámci realizácie cesty od zákruty pri hoteli bude možné tento problém vyriešiť. K tomu však musia byť vytvorené potrebné predpoklady.

V priebehu výstavby sa objavilo na FB Chorvátsky Grob – občianska komunita viacero kritických pripomienok k postupu výstavby a/alebo k samotnému technickému, resp. dopravnému riešeniu. Preto si dovolím dať všetkým do pozornosti informáciu o tom, ako a prečo bola vo vzťahu ku výstavbe supermarketu COOP Jednota a I. etapy ZŠ s MŠ dohodnutá takáto verzia OK Vajnorská a aj jej etapovitá výstavba. Tu je článok, prečo sa to realizuje na etapy „Rokovanie o okružnej križovatke a o podmienkach výstavby ZŠ.“.

V tomto prípade pôjde o prvé autobusové zastávky na ceste III. triedy v časti Čierna Voda, ktoré budú mimo jazdný pruh. To súčasné obmedzenie v priebehu výstavby bolo nevyhnutné iba z toho dôvodu, že zastávka je vyhotovená zo špeciálneho betónu s potrebou zrenia (aby kvôli ťažkým autobusom nedošlo v letných mesiacoch k vytvoreniu vyjazdených koľají) a preto bola vytvorená zábrana prechádzajúcim vozidlám aby nedošlo k poškodeniu betónu. Nakoľko cesta III. triedy je pomerne úzka (jej šírka je menej, než 5,9 metra a okolo ostrovčeka pred veterinárom bola vozovka široká iba 5,4 metra), bola pomerne dlhá etapa realizácie spojená s dopravnými obmedzeniami, ktoré v nedeľu 16.10. 2016 na dlhšiu dobu skončia. Na ceste so šírkou 2 x 3,25 metra by sa na dobu realizácie autobusovej zastávky pokojne boli mohli vyrobiť dva neobmedzené dočasné jazdné pruhy.

Za obmedzenia počas realizácie stavby za plnej premávky a aj za prerušenie premávky po úseku Triblavinskej ulice sa ospravedlňujeme a veríme, že v nedeľu 16.10. 2016 zaregistrujete zmenu k lepšiemu a skonštatujete, že to je v niečom lepšie, ako to bolo predtým.

Počet zobrazení: 543

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby