CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Reakcie niektorých „demokraticky“ zmýšľajúcich a už aj „demokraticky“ konajúcich obyvateľov Čiernej Vody ma nútia publikovať na tomto serveri všetky ďalšie príspevky iba pod mojim menom a zároveň ma ten istý dôvod núti jednoznačne deklarovať, že je to moje slobodné rozhodnutie a nemá žiadnu súvislosť s aktivitou a/alebo verejne deklarovaným názorom žiadnej inej fyzickej osoby. Takéto prehlásenie bude uvedené v úvodnej časti alebo niekde na vhodnejšom mieste každého príspevku, ktorý bude mať atribút výhradne môjho názoru.

Aktuálne iba stručne uvediem môj ďalší príspevok, obsahujúci dva listy, podpísané mnou ako predsedom predstavenstva MCST, a.s. a týkajúci sa mojich reakcií na otázky starostu obce ohľadne poradenia a/alebo predloženia nejakého riešenia situácie s alarmujúcim stavom technickej infraštruktúry na Čiernej Vode, ktoré mi bola položená v rámci jeho reakcií na niektoré z mojich diskusných príspevkov počas druhej, tzv. diskusnej časti rokovania verejného zastupiteľstva.

Ide zatiaľ o dve žiadosti MCST, a.s. podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám – žiadosť z listu č. MCST_OUCH_742202_SS.pdf a žiadosť z listu č. MCST_OUCH_752302-SS.pdf.  Cieľom obidvoch týchto žiadostí je snaha získať informácie, ktoré potrebujem v rámci prípravy svojej reakcie/odpovede na vyššie spomínanú výzvu/otázky starostu obce.  Ďalšie žiadosti budú mať ten istý cieľ.

V ostatných pár dňoch a/alebo hodinách mi bolo veľmi nevyberavým spôsobom vytýkané, že akoby mojim zámerom malo byť zahltenie obecného úradu a/alebo dokonca zahltenie samotného starostu nezmyselnou agendou, ktorá nemá žiadny rozumný, resp. zmysluplný cieľ, ale má nejaký nekorektný cieľ.

Preto už teraz v predstihu prehlasujem, že aj bez poznania konkrétnych údajov, požadovaných mnou podľa zákona č. 211/2000 Z.z., viem garantovať predloženie konkrétnych návrhov takých možných riešení niektorých najakútnejších problémov, ktoré nebudú predstavovať riziko prehlbovania konfrontácie medzi skupinami obyvateľov v časti Čierna Voda a budú smerovať jednak k čo najskoršiemu dohodnutiu odstránenie niektorých najpálčivejších problémov, opakovane prezentovaných občanmi so vzťahom k Čiernej Vode na niektorom z lokálnych komunitných serverov, ale budú smerovať aj k položeniu dobrého základu pre riešenie koncepčných problémov tejto lokality nekonfliktnou cestou.

Netvrdím, že mám patent na rozum. Ale počúvam ľudí zo svojho okolia a v záujme dosiahnutia svojho cieľa, resp. aj pre presadenie svojich zámerov sa snažím získať čo najširšiu podporu, alebo čo najkompetentnejšiu podporu. A otvorene hovorím svoj názor, resp. prezentujeme svoje poznanie súvisiacich zákonov, že cez stavebnú uzáveru v takom rozsahu, resp. v takej forme, v akej bola odštartovaná, cesta k riešeniu spomínaných problémov nevedie. Proces stavebnej uzávery je totiž konaním podľa Stavebného zákona a aj podľa Zákona o správnom poriadku v rámci „mantinelov“ Ústavy SR, ktoré bude mať podľa skromných odhadov okolo 1 000 účastníkov, z ktorých v podstate každý má za určitých  okolností právo veta.

Takto odštartovaný proces stavebnej uzávery je vojnou bez víťaza. No a ak kefalín dovolí, tak pri uplatnení jeho logickej „binárnej úvahy“ dospejeme k záveru, že na jej konci budeme všetci tam, kde nikto z nás zrejme nechce byť.

Preto som sa rozhodol na svoje náklady a na svoje riziko hľadať a navrhovať aj iné možnosti riešenia, ku ktorým vedie cesta cez získanie mnou požadovaných údajov. Možno moja iniciatíva dopadne rovnakým ignorovaním, ako v prípade verejného zhromaždenia k riešeniu problémov s dopravou z Čiernej Vody. Dovolím si ešte vyjadriť názor, že analýza tých istých údajov, ktoré požadujem a ešte zrejme budem požadovať, je, resp, bude nevyhnutná aj pre rozhodovanie súčasného vedenia obce pri príprave akejkoľvek dlhodobej koncepcie rozvoja obce, ale najmä koncepčne dobrého zabezpečenia jej prevádzky  pre dobro obyvateľov jej obidvoch častí (dokonca aj urbárnikov).

Ak takáto moja iniciatíva niekomu prekáža, potom asi bude musieť svoje dôvody obyvateľom obce vysvetliť, a to zrejme veľmi skoro.

Počet zobrazení: 107

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby