CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Dnšená poviedka je úvaha a nenapísal som ju ja.
Napísal ju náš dobre známy kamarát Fero s bohatými skúsenosťami, ktorý nechce ostať nijako v úzadí a už dnes má pre Vás návod, ako sa môžete stať slávnymi.
Sám to publikovať nechcel, bojí sa Žanety.

5 rád ako to dotiahnete skutočne ďaleko.

Urobiť dnes dieru do sveta nie je vôbec jednoduché, konkurencia je veľká a pokiaľ nevymyslíte niečo skutočne prevratné, diera nebude.
Jedna možnosť by tu však bola. Vstúpte do politiky! Ak už nič iné, aspoň urobíte dieru do politického dna, a to sa tiež počíta.
Dnes vám poradíme ako s politikou začať a navždy sa tak zapísať do análov (akokoľvek tomuto výrazu rozumiete, rozumiete dobre).
Aby sme si na začiatok nekládli privysoké ciele, s politikou by sme mali začať skromne, nie sa hneď hrabať do parlamentu. Komunál úplne stačí, dokonca má aj svoje výhody. Zbohatnúť sa dá aj tu a navyše nie ste tak na očiach. Médiá vám väčšinou dajú pokoj a keď urobíte skutočne veľký prešľap nemusíte pred lynčujúcim davom utekať na Belize. Stačí zmeniť okres. Haha... samozrejme nemusíte nič.

Ale prejdime k samotným radám.

1. Nájdite si voličov
Nájsť elektorát, ktorý vás dostane na mestský, či obecný úrad nie je zložité. Treba si uvedomiť, ktorá skupina obyvateľstva je vo vašej obci najpočetnejšia. Tak napríklad v satelitoch sú to mladé rodiny. Tam treba sľúbiť školu, čo jednu, aspoň tri. Dobrým ťahákom sú aj ihriská a materské centrá. Ak tam už takáto vymoženosť je nevadí, sľúbte ďalšie. Ak vás zvolia, existujúce zrušíte a založíte nové, alebo aj nie.
Ak ste v takom satelite dokonca aj vy prisťahovalec, ste niečo ako tabuľa rasa a pri troche charizmy voličov neodradí ani to, že ste s titulom z medzinárodného inštitútu zo Skalice manažovali na predaj bagetiek na Račianskom mýte (veď naplniť bagetu tak, aby z nej tá kapusta a paradajky nevypadávali na zem, v horšom prípade na nohavice alebo do výstrihu je určite kumšt).

2. Buďte nespokojní
Tento bod je nutnosť. Nespokojnosť vzbudzuje hlad po zmene (teraz už aj po tej bagete) a ak svoju nespokojnosť dostatočne komunikujete smerom k verejnosti, začnú byť nespokojní a hladní všetci. Teraz sa zídu aj poznatky z bagetky, či iné kulinárske skúsenosti s papričkami.

3. Áno, chlieb a hry
Takto sme sa dostali až k bodu, ktorý je starý ako ľudstvo samo. Nakŕmte davy a zabavte ich. Úspech vás neminie. Tak napríklad, ak ste okrem bagetára a pestovateľa chilli papričiek aj amatérsky divadelník, máte vyhraté. Ak ste ešte neovládli dosky, čo znamenajú svet v miestnom kulturáku, nezúfajte, možností je veľa. Ak aj neviete vôbec nič, nevadí, guláš vám navaria v reštaurácii a alkohol majú všade. Drobná investícia, ale úspech bude zaručený.

4. Buďte priateľskí
Ľudí ste už nakŕmili, napojili a trošku zabavili. Teraz prichádzajú väčšie ryby. Miestni podnikatelia a nemiestni developeri sa na guláš, vodku a nejaký ten kankán nechytia, ale získať ich treba. Toto nerovnocenné partnerstvo síce obnáša isté riziká, ale aj výhody a keď už stratiť tvár, tak nech to nie je úplne zadarmo.

5. Sľubujte
Síce sme si už na túto tému čo to povedali, ale stále málo. Dav je dostatočne nespokojný, ale už nie hladný a smädný, vďaka vám, ryby sú na správnej strane rybníka, ostane jediné.
Áno, je to program.
Pri jeho tvorbe sa zásadne riaďte heslom, „nikto vám nedá toľko, čo vám ja môžem sľúbiť.“ Hovorte, sľubujte, preháňajte a máte vyhrané.

Po voľbách

Gratulujeme, máte vyhrané.
Len čo odznejú oslavy, malo by prísť vytriezvenie. Najprv vaše, časom to príde aj na voličov. V tom okamihu musíte začať myslieť na to, ako sa v starostovskom kresle udržať.
Ľahko!!!
Váš volebný úspech bol zaručený hlavne tým, že polovica dediny si vo volebný deň našla lepší program. To isté sa stane aj keď vás budú chcieť odvolať, akurát, že keď vás volili, stačili aj hlasy najbližšej rodiny a susedov, no na odvolanie ich treba aj od ľudí, ktorí doteraz netušia, čo je to starosta akto ste. Takže sa nič nedeje. Obec je vaša a jediné čo musíte, je dávať pozor, aby ste ľudí nenasrdili natoľko...ále, veď defenestrácia je už prežitok a kto by si s vami už špinil ruky a trestný register.

Takže gratulujeme, obec je vaša, v budúcej poradni to skúsime dotiahnuť na kraj.

Počet zobrazení: 250

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby