CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Na včerajšom rokovaní Obecného zastupiteľstva obce Chorvátsky Grob som sa opäť dostal do názorového stretu s poslankyňou Masácovou, ktorá sa jej vlastným spôsobom snažila spochybniť moje vyjadrenia o podielovej zodpovednosti Bratislavského VÚC a SR ako takej za situáciu ohľadne rozvoja výstavby v k.ú. obce Chorvátsky Grob.

Poslankyňa Masácová spochybnila, resp. rovno zosmiešnila moje vyjadrenia v tom zmysle, že územie Chorvátskeho Grobu bolo už v roku 1998 vyhlásené ako jedna z rozvojových oblastí tzv. veľkej Bratislavy.

Nebudem sa k tejto téme rozpisovať, pretože už všetko bolo raz zverejnené jednak na stránke www.promcen.sk (konkrétne v popise problematiky "Verejné zhromaždenie" a najmä liste MCST, a.s. predsedovi BSK pánovi Frešovi ( viď MCST_BSK-12909.PDF ), ale najmä v prílohe k predmetnému listu, tvorenej stanoviskom BSK k štúdii Projektu PROMCEN (viď P1-BSK-1209_103974_2009-PPG.PDF a taktiež P3-MCST_BSK-12909.PDF.PDF ).  Je v podstate jedno, čo si o mne v tejto súvislosti myslí pani poslankyňa Masácová a aj čo si kto myslí, resp. kto koho považuje za hlavnú príčinu stavebného besnenia na Čiernej Vode.

Podstatné teraz je, aby boli do urýchleného zlepšenia situácie zapojené všetky tie orgány a/alebo organizácie štátnej a/alebo verejnej správy a samozrejme aj dotknuté fyzické a/alebo právnické osoby, ktoré sú v zmysle právnych predpisov a všeobecne záväzných nariadení kompetentné sa danou problematikou ako celo, resp. minimálne jej dielčimi časťami.

A práve o tom bol môj diskusný príspevok smerom k starostovi obce, ktorý avizoval stretnutie s nejakými predstaviteľmi BSK a aj štátu. Iba som dal do pozornosti argumenty, ktoré je podľa mňa možné a aj potrebné použiť. O tom, ako s mojim odporučením bude naložené, by však nemalo byť rozhodnuté na základe nie celkom korektnej komunikácie zo záveru diskusie na včerajšom rokovaní zastupiteľstva, ale až po objektívnom posúdení súvisiacich podkladov.

 

 

Počet zobrazení: 222

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby