CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vzdanie sa kandidatúry na starostu Ivan KRIŠTOF a pokračovanie v kandidatúre na poslanca

Vážení obyvatelia Chorvátskeho Grobu a Čiernej Vody,

o post starostu, resp. poslanca Chorvátskeho Grobu som sa rozhodol uchádzať ako občiansky kandidát s plnou vážnosťou a obrovským rešpektom, na základe dôvery, ktorá mi bola prejavená.

Vezmúc do úvahy vývoj udalostí som po zrelej úvahe a dôkladnom zvážení všetkých pre a proti dospel k záveru, že v týchto voľbách budem ďalej pokračovať iba v kandidatúre na post poslanca a svojej kandidatúry na post starostu sa vzdám.

K tomuto rozhodnutiu ma vedie zámer neprispievať k zbytočnej a nič neriešiacej polarizácií našej komunity, a tým myslím celú obec, ako Chorvátsky Grob, tak aj Čiernu Vodu.

Pred niekoľkými dňami som uverejnil výzvu adresovanú všetkým kandidátom na starostu, ktorá však zostala bez akejkoľvek odozvy. Táto výzva nebola lacným predvolebným ťahom, bola mienená úprimne, vedená snahou o konsolidáciu a konsenzus. Pochopil som, že v Chorvátskom Grobe aj Čiernej Vode máme rovnaký cieľ. Každému z nás ide o to, aby sa obec rozvíjala tak, aby sa náš život skvalitnil a zároveň, či už vedome alebo podvedome cítime, že obec bez koreňov a tradície nemá genius loci. Lepšia infraštruktúra, širšia ponuka služieb, jasné pravidlá, či regulácia výstavby sú métami, ktoré stoja pred každým, kto sa ujme funkcie starostu.

Za seba však môžem povedať, že ako prioritnú úlohu, k naplneniu ktorej môže, a mal by prispieť každý jeden z nás, vnímam odstránenie, alebo aspoň zmiernenie nepopierateľného napätia panujúceho v obci.

Predchádzajúce volebné obdobie nám všetkým ukázalo, že existujúca polarita medzi časťou Chorvátsky Grob a časťou Čierna Voda toto napätie nielen eskaluje, ale zároveň hatí akúkoľvek snahu o konštruktívne a zmysluplné riešenia.

Po skúsenostiach z posledných tyždňov a dní som však v tejto otázke naplnený optimizmom a presvedčením, že toto je zlomové obdobie a máme obrovskú šancu urobiť správny krok a vydať sa tým správnym smerom.

Dôvera zaväzuje, a preto, keďže mám na napredovaní obce i naďalej eminentný záujem, vzdávam sa svojej kandidatúry na post starostu, ale budem sa i naďalej usilovať o Vašu priazeň ako kandidát na poslanca a budem vďačný za každý Váš hlas.

Vopred ďakujem za pochopenie a podporu.

S úctou

Ivan Krištof

Počet zobrazení: 346

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby