CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Ako som už popisoval v článku "Pyrhovo víťazstvo obyvateľom" prijali poslanci na rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 25.8. 2014 po stratených týždňoch času a po zbytočnom cirkuse uznesenie o možnom využití dotácie od Ministerstva školstva SR.

Z tohto rozhodnutia sa priamo na rokovaní tešili prítomní obyvatelia obce Ch. Grob, ktorí možno priamo na rokovaní celkom presne nevyhodnotili podmienky pre platnosť prijatého uznesenia o ponúkanej dotácii 280 tisíc EUR na kontajnerovú školu.  Preto pridávam avizované vysvetlenie môjho názoru o Pyrhovom víťazstve obyvateľov.

Platnosť uznesenia o možnom využití dotácie bola na návrh poslanca Jána Granca za starú časť obce Ch. Grob (jeden zo štyroch Magálových poslancov) podmienená celkom myslím 5 bodmi, z ktorých minimálne dve sú podľa názoru viacerých prítomných obyvateľov v podstate nesplniteľné:

1. Prvou takou podmienkou je obstarania Zmien a doplnkov ÚPN-O pre to ihrisko.

Pretože za súčasného stavu ÚPN-O tam zrejme školu stavať nie je celkom možné a obec musí alebo zmeniť ÚPN-O v rámci celého procesu Zmien a doplnkov alebo ísť cez vydanie Územného rozhodnutia pre výstavbu školy.

Obidve tieto procedúry však môže zastaviť alebo hlasovanie v OcZ alebo pán Magál ako sused a dotknutý účastník konania, ktorý bude vznášať námietky až do úrovne toho asteroidu, kde sa teraz chystá pristáť ESA sonda. Ak si dobre pamätám jeho vyjadrenia na kameru v rámci akcie vypratávanie, tak to už aj avizoval.

2. Druhou takou podmienkou je objednanie nejakého nezávislého právneho auditu/posúdenia.

Jedná sa o posúdenie/audit, ktorý by mal potvrdiť jednoznačne vymedziť právny stav, resp. vzťah k pozemkom okolo ihriska vrátane ihriska. Teda či nájomná zmluva medzi obcou Ch. Grob a TJ Elán Čierna Voda (taká bola v roku 2010 vypovedaná) je platná alebo naopak výpoveď tejto nájomnej zmluvy zo septembra roku 2010 je neplatná aj napriek tomu, že ju schválilo vtedajšie OcZ, ktorého členom - poslancom bol aj pán Slavomír Magál.

Podľa informácie priamo zo zastupiteľstva už bola nejaká výhrada/námietka voči súčasnému konaniu obce Ch. Grob podaná (zrejme voči vypratávaniu ihriska a snahe postaviť na ňom školu).

Nejaký Magálov provokatér, ktorý sa na Anonymke skrýva pod nick Zdeno (hoci jeden iný Zdeno sa už voči príspevkom od "akéhosi" Zdena ohradil), označil mnou vyjadrené obavy z vývoja kauzy výstavba kontajnerovej školy na ihrisku za neopodstatnené.

Aspoň tak to vyplýva z obáv Zdena o moje duševné zdravie, lebo moju obavu z Pyrhovho víťazstva obyvateľov označil za prejav schizofrénie, vyvolanej tým, že mi vraj klapli zuby naprázdno, lebo škola nebude na mojich pozemkoch.

Zdena z pozadia iného Zdena nechám inak zatiaľ bez komentára, teraz mám naozaj dôležitejšiu prácu.

Počet zobrazení: 249

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby