CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Prepáčte mi, že naďalej spackávam projekt s BIO vrecami

Pozor, toto je fikcia. Akákoľvek podobnosť s reálnymi osobami a miestami je čisto náhodná.
Listáreň Alenky

Streda, 22.august.2012
Milá Alenka.
Som srdcom i hlavou všetkých obecných ekologických aktivít. Stojím za vybudovaním zberu separovaného odpadu i za znovuobnovením služby zberu trávy priamo spred domu. Pracujem v komisii pre životné prostredie a verejný poriadok. Som poslankyňa obecného zastupiteľstva.

Ďakujem ti za všetky tvoje rady aj rady našich susedov. Veľmi ste mi všetci pomohli. Urobila som to presne tak, ako mi to poradil ten neznámy dobrý občan: Zber bioodpadu už prebieha 4 dni v týždni. Konkrétne v pondelok, stredu, piatok a sobotu. Keďže sa nám podarilo zabezpečiť takého staršieho uja, ktorý kontroluje vysýpaný obsah, ponechala som otváracie hodiny ako v mojom pôvodnom ozname - od 16 do 19 hodiny. Ľudia vozia pokosenú trávu na zberné miesta a vyzerajú velice spokojne.

Aj starosta mi poďakoval, lebo som nezaťažila obecný rozpočet a on tak môže aj naďalej bojovať s personálnou poddimenzovanosťou nášho obecného úradu. Dokonca ma pochválil. Dúfam, že nezostane len pri slovnej pochvale a pochopí, že z jeho dobrého slova si novú sukňu nekúpim.

Poviem ti, všetko by bolo v poriadku, len sa zase vyskytla malá chybička. Nejaký chumaj sa 21.augusta na oficiálnej fejsbúkovej stránke našej obce pýta prednostu, že či by nebolo možné zmeniť termíny zberu bioodpadu na utorok-sobota alebo streda-sobota. Lebo vraj sa cez leto trávnik kosí 2x do týždňa a či má on čakať niekoľko dní, kým bude otvorený zberný dvor?

No poviem ti Alenka, šľak ma išiel trafiť. Mňa už nemusí nikto poučovať o kosení trávy. Ja už dnes predsa dobre viem, že sa kosí aj 2x do týždňa, aj že keď prší sa nekosí a aj iné veci viem o tráve. Veď som ti to aj napísala minule. Takže mám dôkaz, že ja tomu rozumiem. V tomto ma nikto poučovať nebude.

Len som tak rozmýšľala, že čo to tam ten truhlík píše o utorku a sobote a ešte o strede a sobote? Veď zber bioodpadu už predsa prebieha počas 4 dní, aj som to pekne na bránu nechala napísať, tak nechápem o čo mu ide. Nevie vari čítať? Alebo je to ďalší vyrývač, s ktorými sa v poslednej roztrhlo vrece?


Piatok, 24.august.2012
Milá Alenka.

Vďaka tvojej rubrike, mi zase pomohli tí istí dobrí ľudia, čo minule. Nabudúce ti už ani nebudem písať a pôjdem rovno za nimi. Ááále neboj. Len žartujem. Ako vďaku kúpim tým dobrým ľuďom aspoň bombonjéru.

Mi totiž pripomenuli, že som síce urobila perfektné otváracie hodiny zberných dvorov pre bioodpad, ale som o tom nikomu nedala poriadne vedieť. Predtým som o mojich rozhodnutiach napísala na obecnú stránku aj do obecného časopisu. Aj môj kámoš napísal o zbere bioodpadu článok na jeho web stránke a ešte som aj po obci nechala roznosiť letáky do schránok. Teraz som nič z toho neurobila... Azapád, zase majú pravdu!

Teraz som naozaj ani len na obecnej web stránke neoznámila zmenu otváracích hodín zberných dvorov bioodpadu na štyri dni v týždni, oproti môjmu pôvodnému oznamu o sobote a pondelku. Na web stránke som dokonca ešte dodnes nechala leták o Trase zberu vriec s bioodpadom. Vieš to je ten starý vrecový systém, ktorý sme nahradili novým - kontajnerovým. Musím to rýchlo odtiaľ odstrániť, lebo prednosta mi stokrát hovoril, že sa netreba zmieňovať o súbežných systémoch zberu bioodpadu. Keby vraj ĺudia vedeli, že do minutia všetkých nimi zakúpených biovriec budú súčasne fungovať oba zberné systémy, boli by leniví nosiť bioodpad do kontajnerov.

Alenka poviem ti, ten náš prednosta, ten to s ľuďmi vie. Dokonca lepšie ako starosta. Ten zmanipuluje aj mňa, keď si to zaumieni. Ten je v našej obci jednotka. Dokonca jednotka s hviezdičkou on je.

No, ale som to všetkým nakoniec vytmavila. Mńa netreba poučovať. Síce som nové otváracie hodiny nikde nepublikovala, ááááále na bráne zberného dvora sú predsa čierne na bielom nové otváracie hodiny napísané. Je tam presne napísané, že pondelok, streda, piatok a sobota od 16 do 19 hodiny. Tak čo? Normálnemu človeku musí stačiť, keď vidí otváracie hodiny na bráne. Nie? A čítať vedia všetci. Veď v našej obci žijú inteligentný ľudia.

Tvoja poslankyňa


Nedeľa, 26.august.2012
Milá Alenka.

Tak mi dobrí ľudia opäť otvorili oči. Normálni a aj inteligentní ľudia vraj chodia ku bráne zberného dvora iba v čase, keď je dokorán otvorená - aby tam vysypali svoj donesený bioodpad. A keď ti je tá sprostá brána otvorená, tak na nej skutočne nie je vidieť tabuľku s otváracími hodinami, lebo tá je privretá k plotu. Ak si teda niekto podľa môjho oznamu osvojil, že bioodpad sa dá nosiť iba v sobotu a pondelok, tak sa ozaj nemal odkiaľ dozvedieť, že som to medzičasom zmenila.

Dobrí ľudia mi poradili, aby som tú tabuľku o otváracích hodinách prehodila na opačnú stranu brány. Tak ju budú vidieť viacerí. Dobrí ľudia mi dali aj ďalšie námety na to, ako dať občanom vedieť o zmene otváracích hodín zberného dvora.

Zase oslovím aj môjho kámoša, aby dal informáciu na svoju web stránku. Napíšem článoček do obecného časopisu. Na oficiálnej obecnej stránke pridám informáciu do sekcie Zber a triedenie odpadu a do sekcie Ochrana životného prostredia, lebo tie sekcie spolu súvisia.

A tiež mi poradili, aby som využila sekciu Hlásenia obecného rozhlasu a aby som to normálne dala aj vyhlásiť našim obecným rozhlasom. Nebudem ti hovoriť, že som si opäť skoro cvrkla. To ti je na nezaplatenie, keď ti má kto poradiť.

Alenka.
Už som si myslela, že sa mi konečne podarilo urobiť niečo bez chyby. Neviem, čím to je, ale ja asi naozaj neurobím nič poriadne. Rozmýšľam, čo mám robiť? Ako sa dá naučiť, aby som robila veci dôsledne? Aby všetci boli spokojní a aj aby ma pochválili? Veď ja chcem dobro pre všetkých. Len mi to stále nejako nejde.
:-(

Tvoja poslankyňa

Počet zobrazení: 287

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby