CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vážená pani riaditeľka Pechová.

        

 

 

                    Moje vyjadrenie k Vaším menežérskym schopnostiam som sa vyjadroval vždy verejne a vtedy keď bola reč o našej základnej škole. Oficiálne a pred Vami som svoj názor spolu s druhým členom školskej rady pánom poslancom Tureničom vyjadril verejne pri Vašej voľbe za riaditeľku školy. Obidvaja sme boli proti Vášmu zvoleniu, s odôvodnením že na to nemáte. Pani riaditeľka nikdy som nepochyboval o Vašich pedagogických schopnostiach. Nehnevajte sa, ale ja ich oddeľujem od schopností riadiť školu, školu ktorá sa nachádza v jednej z najdynamickejšie sa rozvíjajúcej obce v rámci Slovenska. Som presvedčený, že za iného riaditeľa školy v obci, by sa minulé ale ani terajšie jeho vedenie nemuselo riešiť, čo s deťmi na Čiernej Vode, ktoré Vajnorská ZDŠ už nechce. Ekonomika základných a stredných škôl sa odvíja od počtu žiakov. Dnes našu školu na prvom stupni navštevuje 53 detí. O druhom stupni ani nechyrovať. Do dnešnej budovy školy pred 20.-30. rokmi chodilo više 300 detí z Chorvátskeho Grobu ktorý mal vtedy 1800 obyvateľov spolu s Čiernou Vodou. Dnes ten počet dosahuje 6000 obyvateľov a nebyť toho že v budove sú triedy MŠ, tak ten počet žiakov základnej školy je žalostný a alarmujúci.

                   Pani riaditeľka, nemôžete poprieť fakt, že som Vám verejne ponúkol pomoc, že spolu s pánom starostom Balaškom a s p. Tureničom budeme navštevovať rodičov a presviedčať ich aby svoje deti zapísali do našej ZŠ. Táto naša ponuka nebola vypočutá. Na školskej rade som oboznámil jej členov a Vás osobne že bývalý starosta p. Balaško vybavil na vedení BDP aby linka MHD ak to bude potrebné jej ranné a poobedňajšie spoje mali zástavku aj pred ZŠ. Čiže výhovorka ohľadne detí z Čiernej Vody a ich dochádzka na základnú školu v Chorvátskom Grobe neobstojí. A čo sa týka mojích vnúčat, starší tohto roku maturuje a mladšia je v deviatom ročníku ZŠ vo Vajnoroch. Do školy v Chorvátksom Grobe nechodili preto, že tam nebol druhý stupeň a ani dochádzka MHD v tom čase nebola možná. A čo ma naštartovalo, aby som na obecnom zastupiteľstve konaného 17.febr.2011 vystúpil, bolo hodnotenie a situácia okolo školstva v obci ktorú predniesol starosta Ing.arch. Marynčák. Moja poznámka v tejto problematike smerovala k posilneniu vplyvu obce v školskej rade lebo terajší stav ( 2 zástupcovia OZ ) je málo a ťažko vedia ovplyvniť dianie v škole. Bývalé vedenie obce pripravilo a terajší starosta to prezentoval na spomínanom zastupiteľstve, že je k dispozícii štúdia ako rozšíriť kapacitu základnej školy v Chorvátskom Grobe. Pani riaditeľka Pechová, ak starosta dá vypracovať projekty a rozbehne potrebnú agendu a dokumentáciu k realizácii, môže niekde spomenúť terajší počet v našej ZDŠ ? A v tom ja vidím hlavný problém Vášho riadenia školy, tj. počet žiakov. Naša ZŠ nemá dobré meno ani v samotnom Grobe a tento imidž vytvárate Vy.

                   Moje videnie Vašej osoby ako riaditeľky ZŠ v Chorvátskom Grobe potvrdila aj hĺbková kontrola školských inšpektorov. V zápisnici tejto inšpekcie je uvedené toľko nedostatkov vo Vašej práci ktoré stačili bývalému vedeniu obce aby Vás odvolalo.

A čo sa týka Vašej poslednej vety, ďakujem, ten 405 € dôchodok si plne vychutnávam. Do hrobu sa zatiaľ ešte nechystám, ako mi radíte. Vám želám, aby  Ste si vo voľných chvíľach zistili niečo o tom, ako sa menežuje ZŠ zo 6 000 obyvateľmi v obci  v 21. storočí a zhlboka pri tom dýchajte.

 

Občan  Chorvátskeho Grobu Ing. Ľubomír Žiak

Počet zobrazení: 239

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Marcela Pechová o Február 28, 2011 na 10:15pm
 ...Komplexná inšpekcia bola v materskej škole, za ktorú zodpovedá zástupkyňa MŠ - od 1.1.2011 máme zástupkyňu novú. Riaditeľ ZŠ s MŠ zodpovedá zo zákona ako štatutár.  K ostatným veciam sa viac vyjadrovať nebudem.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby