CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Obsah mojej reakcie na FB príspevok kandidáta Drahovského.

Pán Tomas Drahovsky, slúži Vám ku cti, ako ste sa postavili k uverejneným názorom niektorých diskutujúcich v sekcii Anonymka na komunitnom webe www.chorvatania.sk.

Vám a aj všetkým ostatným, ktorí si môžu tento Váš príspevok "vykladať" tak, že web www.chorvatania.sk je zameraný proti niekomu alebo za niekoho, považujem za potrebné dať do pozornosti dôvody vzniku predmetného webu a aj sekcie Anonymka.

Web www.chorvatania.sk vytvoril pán Ferdinand Kolcak v roku 2010 ako priestor pre uverejňovanie názorov obyvateľov obce Ch. Grob a zároveň ako protiváhu vtedy až agresívne zaujatého webu OZ Čierna voda (http://www.ciernavoda.info myslím, lebo už neexistuje). Pamätníci si to pamätajú, aj môj archív si to pamätá (:)) a tu je aj priamy dôkaz - Obyvatelia obce potrebujú necenzurované a objektívne informácie.

Sekciu Anonymka vytvoril vtedajší správca www.chorvatania.sk až dodatočne potom, keď správcovia webu OZ Čierna Voda ťažko nekorektným spôsobom vyblokovali kritických prispievateľov do ich anonymje sekcie s názvom Čierna skrinka", v ktorej najskôr "vyhecovali" diskusiu, potom Čiernu skrinku tesne pred voľbami "vypli", ale tie vyhecované a urážlivé vyjadrenia tam nechali.

Anonymka je v podstate jediným priestorom pre vyjadrenie názorov na dianie v obci bez cenzúry (s výnimkou zrušenia príspevkov s vulgarizmami, resp. ich premiestnením do tzv Žumpy").

Je to priestor pre vyjadrenie názorov často aj zastrašovaných obyvateľov alebo názorov tých obyvateľov, ktorí z nejakého dôvodu nechcú svoj názor vyjadrovať pod svojim menom, ale ich názory sú aj zaujímavé, konzistentné a uverejňované stále pod tým istým "pseudonymom".

Dôležitosť takéhoto priestoru bola potvrdená aj pred voľbami 2014, kedy mali viaceré subjekty záujem "získať" pod kontrolu tento web www.chorvatania.sk. Potešilo ma, že vtedajší majiteľ sa rozhodol postúpiť práva k pokračovaniu prevádzky tohto webu mne, pretože ako vtedy povedal, vidí vo mne najväčšiu istotu spomedzi všetkých záujemcov v tom, že účel a aj forma spravovania tohto webu zostanú zachované.

Tento môj komentár bude uverejnený ako blog na www.chorvatania.sk, pretože ako už vidím vyššie v komentároch k Vášmu príspevku, budú nasledovať názorové naznačovania súvislostí obsahu príspevkov v Anonymke s majiteľom a správcom webu www.chorvatania.sk, ktorý bol, je a aj bude priestorom pre necenzurované informácie o dianí v tejto dedine a prípadne aj v jej širšom okolí.

Ak súhlasíte, tak môže byť táto Vaša reakcia taktiež uverejnená Adminom toho webu v sekcii Blogy ako informácia o Vašej reakcii na vyjadrenia z Anonymky.

Počet zobrazení: 291

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby