CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Tento príbeh je fikcia a akákoľvek podobnosť so skutočnosťou alebo osobami je čisto náhodná.

Do našej malebnej obce dorazil „Kontrášov protest“. Keď ho Guru zverejnil ku otvoreniu školského roku 2016/2017 na webe, na 5 minút sa zem v našej obci prestala točiť. Decembrový mráz prebehol septembrovými ulicami. Nová Ferova žena Zdena, nevlastnej matky Profit Kamily, predčasne porodila, traja chlapi sa dobrovoľne prihlásili na polícii zo spáchania obzvlášť závažného činu inkontinencie, v kostole pribudli dvaja hriešnici na spoveď a internetovým trolom zamrzla FB stránka Jadranský Hrob – obávaná komunita. Ani Robo to chvíľu nedokázal rozchodiť.

Iba Fero si spokojne pískal. Týždeň pred tým sa mu Guru v slabej chvíli vyznal, že keď sa nepodarilo šťastíčko na Ministerstve z Vnútra a nenašiel sa nijaký paragraf, čo by sa dal ešte viac pokrútiť na oddialenie plebiscitu, ktorý by ho v prípade úspechu opäť vrátil na Úrad práce a zmaril dobre rozbehnuté kšeftíky pri čarovaní v Územnom pláne so stratou kráľovskej výplaty, navyše by prišla o plat aj jeho manželka, lebo by sme proradnú, vlastne pardón, poradnú starostku z Limpachu nepotrebovali a ani Limpašania by nepotrebovali prednostku z Hrobu, rozhodol sa povolať na pomoc Kontráša  Gager Del_ley(ja), ako automat na zbavenie viny.
 
A Guru sa naozaj bál.

Za čias Pána prsteňov by Kontráša pomenovali Sarumanom zo Stredozeme. Dnes máme na pomenovanie lokalizácie anglické výrazy, lebo slovenčina, ako nástupnícka reč veľkých Elfov, po skončení spoločného partajného vlastníctva v roku 1989, ktoré sa prostredníctvom následných reštitúcií s dobre organizovanými pozemkovými úpravami  zmenilo iba na partajné vlastníctvo, prestala mať hodnotu.  

Z človeka sa ale zato môže stať  veľké zviera, vlastne BOSS po novom.

Kontráš nelenil. Zákon o obcovaní so zriadením ohol, paragrafy pokrútil a svoj protest poslal. Zverejnenie Kontrášovho protestu, navyše so slovami Guru, ako on na to pred hlasovaním tých záškodníckych poslancov poukázal, zaznel v mnohých ušiach ako najhorší sen slovami „Obžalovaný povstaňte!“

Následne prišiel aj ďalší protest k rozpočtovým opatreniam a vydávaniu novín. Tu si Kontráš pomohol aj zbierkou Ezopových bájok.

Chlapi na ulici si so slzou v oku zaspomínali na krásne časy krčmy pri škole po tom, čo im z účtov odišli platby ich žien za nákup v Kuupke. Nebolo si kam sadnúť, kam dať ubolené hlavy do hromady, kam vyliať srdce. Kde by si bolo možné udrieť do stola a večer spokojný a šťastný veľkým oblúkom doraziť domov. Ako nostalgicky padla v tomto čase temnoty Ferova spomienka na tie krásne časy, keď po záverečnej, bez schopnosti pohybu, ležiac na ceste, ale so spokojným a šťastným úsmevom na perách zdvihol mobil volajúcej žene Žanete (jeho prvá žena pre neznalých) so slovami: Miláčik, už som na ceste.

Plebiscit sa nepodaril. Až 66% oprávnených voličov neúčasťou na plebiscite vyjadrili priamu podporu Guru.
Sú to títo piati: Erika, Pepo, p. Uvarený, Roman a pani M., ktorej dehonestujem záujem o veci verejné a možnosť dostať obec do nútenej správy.

Pred nedávnom prišli do obce stanoviská Krajskej kontrášky. Tá napísala, že Kontráš  Gager Del_ley, automat na zbavenie viny,  Zákon o zriadení skutočne preobcoval. V prípade obecných novín a zmeny rozpočtu sa navyše oproti Zákonu o obcovaní so zriadením aj pekne pohral s Tlačovým zákonom, ktorý mu poslúžil pre následnú potrebu po dopísaní protestu, pritom v tomto prípade išiel  dokonca nad rámec svojich právomocí a kompetencií. Bude mu zdvihnutý prst, aby sa to už neopakovalo. Otázka je, či bude použitý ten správny prst a či sa poučí.

Jasne, že sa nepoučí.

Ani transparentný Guru sa nepoučil. Dobrovoľne stanovisko Krajskej kontrášky na web nezavesí. Museli si to poslanci prijať Uznesením, ale konečné pero v ruke a IT schopnosti nezavesiť to má on.

V novom roku sme si spravili výlet poschodovým autobusom ku  novej škole na Bielej Rieke. Záujem bol taký veľký, že lístky do autobusu sa na čiernom trhu vyšplhali z pôvodnej ceny 70 centov na 70Eur na hlavu.
Všetci chceli vidieť tých 9 zlatých kontajnerov, za ktoré  Guru zaplatil firme na výrobku stánkov občerstvenia 280 tisíc Eur. Stáli sme zarazení po príchode na pätách. Vlastne, aspoň my sme na nich zarazení stáli. Kontajnery sa na tie svoje akosi nepodarilo dostať.

Pri návrate domov sme v autobuse opili Fera, ktorý dobrovoľne priznal, že pätky meral on. Všetko vraj šlapalo, pilóty sa razili, pätky sa na centimeter podľa predpisu osádzali. Fero až po odovzdaní doma zistil, že mu z metra chýba prvých 30 cm, ale keďže pri prebratí aj Guru meral jeho metrom, všetko sedelo a peniaze sa zarobili.

Sme radi, že máme tak šikovného kamaráta a nové kontajnery. Ak sa škola nepodarí, bude to krásny zberný dvor.

Počet zobrazení: 238

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby