CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Tento môj blog je reakciou na opätovné útoky na moju osobu, resp. na moje pôsobenie v obci Chorvátsky Grob, ktoré už tretie obdobie pred voľbami majú podľa mňa za cieľ odpútať pozornosť obyvateľov - voličov od vážnejších problémov, ale najmä od príčin vzniku viacerých problémov a/alebo možno od niektorých osôb, ktoré za to nesú konkrétnu zodpovednosť.

Aktuálne ma k tejto reakcii prinútili anonymní diskutéri, ktorí sú zrejme z jednej adresy v časti Čierna Voda obce Chorvátsky Grob a vo svojej argumentácii sa vracajú do dôb, kedy mnoho súčasných obyvateľov ešte nežilo, alebo sa venovalo úplne iným starostiam, resp. skôr detským hrám. Diskutér pod nickom "nútený býk" sa dokonca odvoláva na stav s nejakými pozemkami spred roku 1989, ktoré podľa jeho "presvedčenia" mali patriť medzi "plochy určené obyvateľom". Samozrejme iným pozemkom v tejto časti obce, na ktoré naozaj nemal nikto nárok a ktoré naozaj mali patriť medzi "plochy určené obyvateľom" na ktorých mohla obce Ch. Grob riešiť všetky svoje potreby a umiestniť na ne verejno-prospešné stavby, sa už "nútený býk" nevenoval. Pritom to je kľúč ku riešeniu všetkých problémov obce Chorvátsky Grob.

V príspevkoch dotknutých anonymných diskutérov bolo uvedených viacero spomínaných odpútaní pozornosti od riešenia podstatných problémov a poukazovanie na nejaké moje konanie, ktorým som niekomu konkrétnemu alebo dokonca nejakej verejnosti až celej obci svojim konaním uškodil.

Podporný diskutujúci diskutujúceho "nútený býk" hneď po ňom pod označením "Dodatok" nasledovné formulácie, resp. výzvy:

p.Sladecek nechcem sa vracat do minulosti, ale vy ste to zacali ,tak len maly dodatok povedzte narodu za kolko by ste zrealizovali v Promcene prekladku vodovodu, vybudovali k skole zvukovu barieru, kde by sa taka velka skola so skolkou tam zmestila , kedy dokoncite ten kruhovy vyrez pri Jednote a co ta slubena cerpacka, tkaze zavadzate rovnako ako nuteny byk a starosta, jednoducho si meliete stale to svoje.

Moja reakcia na diskutujúceho "Dodatok" bola takáto:

Pre "Dodatok":
Odpovede na Vaše otázky boli v podstate známe už vtedy, keď Vám ich niekto "natĺkol do hlavy" a odvtedy ste ich nedokázali zbaviť. 
Bolo známe už 30.11. 2015, o čom sa môžete presvedčiť tu - http://chorvatania.sk/profiles/blogs/navrh-komplexneho-zmluvneho-zabezpecenia-vystavby-i-etapy-zs-s-ms  (- správna adresa) a ešte aj tu - http://chorvatania.sk/profiles/blogs/ako-to-je-so-zasadnou-tabulkou...
...
Nepamätáte sa na to "Dodatok"? Keď už sa hrabete v minulosti.
Alebo je Vašou úlohou odpútať pozornosť a niečo zakryť?

A ešte som v inom príspevku ku diskutujúcemu "nútený býk" napísal, že ku viacerým nezmyslom od diskutujúceho "Dodatok" napíšem sériu článkov a že s jedným začnem zrejme už dnes. Ako to býva u mňa zvykom, dnes je pre mňa aj obdobie noci do nasledujúceho rána.

Takže "dnes v noci" to bude príspevok ku výzve "Dodatok", že mám národu (dúfam, že to nie je Kotlebov národ) okrem iného napísať, resp. povedať citujem prvú časť z príspevku "Dodatok":  "za kolko by ste zrealizovali v Promcene prekladku vodovodu," koniec prvej časti citátu.

Moja odpoveď na túto prvú časť citátu je pomerne jednoduchá a bola sformulovaná a napísaná už 30.11 2015, aj keď k jej dokázaniu dokladmi z archívov štátnych a aj samosprávnych inštitúcií viedlo neskoršie dlhé zisťovanie.

1.

Vodovod DN 150 nemal cez pozemky lokality PROMCEN už dávno vôbec prechádzať, resp. cez tento vodovod DN 150 nemali byť zásobovaní ani obyvatelia lokalít PH-1, PH-3 a ni obyvatelia z okolia Vajnorskej ulice pri vjazde do časti Čierna Voda.

Mali to vedieť odborníci (ktorí tvorili napríklad tzv. generel VV a VK infraštruktúry obce Ch. Grob a vydávali aj rôzne iné záväzné stanoviská) a podľa zákona ich mali poskytnúť aj obci Ch. Grob a následne aj MCST, a.s., ale z nejakých osobných, resp. zištných dôvodov to neurobili, čím zvýhodnili jeden konkrétny subjekt.

2.

Preto MCST, a.s. pracne cca dva roky suplovala prácu platených odborníkov, získala aj pri súčinnosti právnikov potrebné podklady, na základe ktorých spoločnosť BVS, a.s. a následne aj obec Ch. Grob akceptovali, že jednak to nevyužívanie potrubia DN 150 vyplýva z kolaudačných rozhodnutí pre lokality PH-1 a PH-2, ale aj obhliadkami v teréne bolo potvrdené, že dokonca pre takéto "odpojenie" úseku DN 150 cez pozemky MCST, a.s. bolo všetko aj pred 12 rokmi vybudované a bolo to potrebné iba zapojiť. 

Obec Ch. Grob však v roku 2006 vydala písomný súhlas s dočasným pripojením lokalít PH-1 a PH-2 na verejný vodovod cez inkriminované potrubie DN 150. A toto dočasné pripojenie funguje stále, hoci už v roku 2015 v rámci prípravy výstavby ZŠ s MŠ v lokalite PROMCEN to mohlo byť vyriešené.

3.

Na základe všetkých spomínaných dôkazov spoločnosť BVS, a.s. posúdila návrh MCST, a.s. (ktorý bol v podstate predložený už v rámci návrhu na zmluvné zabezpečenie výstavby ZŠ s MŠ dňa 30.11. 2015) a už v máji, resp. septembri 2017 rozhodla nasledovne, čo následne aj v rámci územného konania pre IS a dopravné riešenie lokality PROMCEN záväzne písomne potvrdila:

3.1.

BVS, a.s. odsúhlasila návrh MCST, a.s. z roku 2015 s riešením náhrady potrubia DN 150 využitím už pripravených pripojení z roku 2006 tak, že aj lokalita PH-1 (a v podstate aj PH-3), ako aj PH-2 môžu byť pripojené na VV infraštruktúru BVS, a.s. tak, ako to malo byť realizované v roku 2006. Teda bez využitia úseku vodovodu DN-150, prechádzajúceho aj cez pozemky pre uvažovaný areál ZŠ s MŠ.

3.2.

BVS, a.s. potvrdila potrebný rozsah dodávok pitnej vody pre lokalitu PROMCEN a aj ostatné susediace lokality PH-1 až PH-4 v rozsahu cez 20 litrov/sec. nad rámec dovtedy zmluvne dohodnutých cca 67 litrov /sec.

Koho to zaujíma (lebo dovoľujem si vysloviť pochybnosť, že nepríjemné, ale pravdivé fakty zaujímajú diskutujúcich provokatérov "Dodatok" a "nútený býk"), tak si môže prečítať túto analýzu prístupu kompetentného odborného zástupcu obce Ch. Grob, ktorým je spoločnosť A-VS, s.r.o., ktorá bola spísaná v liste č. MCST/ A-VS/AD-162509, adresovanom práve menovanej spoločnosti.

Ak to bude niekoho zaujímať ešte viac, tak k tomuto textu môžem predložiť aj scan všetkých celkom 18 príloh, tvoriacich dôkazy o pravdivosti konštatovaní v liste č. MCST/ A-VS/AD-162509, ktoré sú uvádzané v texte a sú všetky uvedené aj na poslednej strane predmetného listu.

....

Pokračovanie nabudúce.

Počet zobrazení: 214

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby