CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Vážený pán Marynčák

Dnes 26.11.2010 pár minút pred pravým poludním Ste zareagovali veľmi zvláštnym spôsobom na prekážku na neverejnej ceste, ktorá mala chrániť anketára, stojaceho na kraji tej Triblavinskej cesty za mostom cez potok Čierna Voda v smere jazdy Vami riadeného AUDI- combi s košickým evidenčným číslom KE 998 GN striebornomodrej metalízy zo smeru od Čiernej Vody na starú seneckú cestu. Ten anketár Vám chcel odovzdať anketový lístok tak, ako odovzdal niekoľkým stovkám prechádzajúcich vodičov pred Vami.

Anketa sa týkala dopravy na Čiernej Vode a prejazdnosti práve toho úseku Triblavinskej cesty, kde stáli anketári a kde mali riadne vyznačené prekážky na ceste. Ak by ste zastavili pri prekážke na ceste, tak by Ste sa boli dozvedeli, čo Vám chcel ponúknuť zmrznutý anketár v oranžovej bezpečnostnej veste a oranžovej čapici. Vy ste však zareagovali celkom neočakávane, pridali ste plyn a fujazdili Ste preč. Možno Ste predpokladali, že sa Vás to netýka a že si Vás nikto nevšimne, ale zafungoval tzv. „princíp mastného chleba“.

Preto sa pýtam, keď už dnes „nemáte čas“ na veci verejné, tak potom kedy ho budete mať? Kritizujete, že obec sa málo zaujíma o veci verejné a o potreby občanov. A čo Vy?? Čo urobíte ak sa časom tento problém s frekventovanou cestou cez súkromný pozemok dostane aj na Váš stôl alebo sa Vás ten problém bude rovno týkať? Lebo anketári riešili verejné veci, hoci sa jedná o súkromný pozemok. Vlastník pozemku chcel formou ankety zistiť situáciu na jeho ceste a aj spoznať názor denne tadiaľto prechádzajúcich stoviek, možno tisíc vodičov, či je tá cesta vôbec potrebná. Od cca 09.15 hod do 12.55 hod. bolo vydaných viac ako 500 anketových lístkov a to ešte veľa vozidiel išlo opakovane!/.

P.S. Možno ste mali pán Marynčák vážny dôvod, prečo ste nezastavili. Môžete mi na to odpovedať, alebo si môžeme na celú vec vymeniť názor na nejakom stretnutí? Veľa nechýbalo a keby sa ten anketár neschoval za nami zastavené vozidlo pred Vami /ŠPZ vozidla je zaevidované v našom prehľade/, dopadol by asi ako nemenovaná česká celebrita, ktorej po prstoch na nohe prešiel taxikár /meno nie je dôležité ale bola z toho šou na TV CZ staniciach a v rôznych časopisoch. Kolega mal šťastie, lebo stihol ustúpiť. Ak by ho nemal alebo by nebol dosť rýchly, už by sme neriešili ani anketový lístok a ani voľby, ale niečo iné a inde!

Možno to vyhodnotíte poznámkou „zase Sládečkovci“. Nie, tu nejde o Sládečka, tu ide o vyriešenie spoločného problému, o ktorom nám veľa napovie výsledok ankety. Preto táto moja reakcia na Váš spôsob zapojenia sa do kampane k veciam verejným. Ďakujem za takúto nápovednú náhodu.

Keďže naše náhodné stretnutie /videnie sa/dnes dopadlo tak ako dopadlo, dovoľujem si Vám pripojiť anketový lístok, keďže Ste si ho v tej rýchlosti nestihli cez okno auta prevziať.
Prajem Vám pekný deň a skúste sa vžiť do úlohy obyčajného anketára MCST a.s. /ktorá túto anketu vykonávala na uvedenom mieste v čase od 09.00 hod. do 12.55 hod. a bolo monitorovaných takmer 600 áut a vydaných viac ako 500 anketových lístkov/. Teda minimálne 500 vodičov spomalilo a prevzalo si anketový lístok! Mizivému počtu tých, čo nezastavili, sa ich budeme snažiť doručiť dodatočne. Vám si anketový lístok dovoľujem predložiť cez prílohy k tomuto príspevku.

Chcete vstúpiť do verejného života, resp. sa o to pokúšate. Tak vedzte, že si Vás občania budú všímať viac /tak ako vo veľkej politike/ a trúfam si povedať, že ešte viac, lebo na dedine sa nič neutají ako v meste, kde je väčšia anonymita.

Príloha - anketový lístok o potrebe pokračovania Triblavinskej cesty na starú seneckú cestu Anketa-prieskum.PDF.

Počet zobrazení: 329

Komentár

Komentáre môžu pridávať iba členovia CHORVATANIA.

Pripojte sa k sieti CHORVATANIA

Komentár osoby Štefan Sládeček o November 26, 2010 na 8:01pm
Vážený pán Andrej Holčík

Pán Bosák v otázke predmetu jeho príspevku nemanipuluje a nezavádza, ale vyjadruje svoje rozhorčenie nad správaním sa jemu známej osoby.

Cieľom prieskumu bolo to, čo je v anketovom letáku, ktoré boli rozdávané prioritne. Ak niekto chcel, tak na základe môjho rozhodnutia mu bol odovzdaný môj leták o podpore a anti-podpore, ktorých nám zopár zostalo. Bol odovzdaný iba tomu, kto prejavil záujem o príčinu celej akcie, teda celého prieskumu. Oproti anketovým letákom ich bolo odovzdaných menej než 5 %.

Žiadneho flagrantného porušenia volebného moratória sa nikto nedopustil, ako to tvrdíte Vy. Pracovníci MCST, a.s. mali so sebou spomínané letáky na základe môjho rozhodnutia jednak ako súčasť opatrení pre čo najviac bezproblémový priebeh celého prieskumu, ale taktiež ako súčasť mojej reakcie na urážky a ničím nepodložené obvinenia mojej osoby z porušovania zákonov a/alebo nejakého super poriadku, ktorý chce pán Marynčák údajne zaviesť v obci Chorvátsky Grob. Napriek mojej otvorenej a ostrej reakcii a osobnému opísaniu dôvodov mojej angažovanosti v prospech nejakého iného kandidáta, prezentovanej 4 zástupcom kandidátov OZ Čierna Voda nedošlo k verejnému zobratiu späť nepravdivých vyjadrení o mojej osobe. Preto nasledovala moja reakcia a ak platia vyjadrenia o mne, tak platia aj moje vyjadrenia z anti-podpory bez ohľadu na to, kedy ich kto dostal.

V otázke vypovedania názoru o tom, kto sa ako správa a ako vystupuje smerom k verejnosti mi je jedno, či je nejaké imaginárne moratórium alebo nie. Ak by som to považoval za nevyhnutné, resp. ak budem k tomu mať dôvod, tak ich pôjdem rozdávať aj zajtra bez obavy z toho, či to bude pre mňa znamenať nejaké riziko postihu.

Preto ak ste presvedčený o tom, že som niečo zo zákonných noriem porušil, tak na mňa kľudne podajte žalobu alebo podnet na príslušné inštitúcie.

Záverom ešte jedno konštatovanie. Voľby by mali byť priestorom pre obyvateľov obcí vybrať si na prospech svojej obce tých najlepších kandidátov. Takže ja som vlastne iba urobil pre obec dobre, keď som prezentoval dôležité skutočnosti a ak som tým obec možno zachránil pred tragédiou.
Komentár osoby Andrej Holcik o November 26, 2010 na 6:49pm
Dobry den,

p. Bosak manipulujete a zavadzate. Dnes som Vam zastavil a okrem anketoveho listka som dostal aj listok o podpore a antipodpore pana Sladecka. Flagrantne ste porusili volebne moratorium. Ak by som tusil ze mi chcete dat letak tak Vam nezastavim.

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby