CHORVATANIA

Komunita obyvateľov a sympatizantov obce Chorvátsky Grob

Blog používateľa Štefan Sládeček – August 2014 archív (20)

Druhá „férovková“ rana pre TinkuMagála.

Voľne nadväzujem na článok „Prvá „férovková“ rana pre TinkuMagála", v ktorom je uvedené aj odôvodnenie pre môj aktuálny seriál článkov.

Pán Jozef Tinka v jednom zo svojich príspevkov PRÁVNA ANALÝZA „MAGÁLOVHO IHRISKA“ A – AKO RÝCHLO POSTAVIŤ…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 31, 2014 o 10:30pm — Žiadne komentáre

Prvá "férovková" rana pre TinkuMagála.

Keďže pán Magál na moju výzvu vyriešiť naše spory verejnou diskusiou nezareagoval, som nútený riešiť täto záležitosť aj vo verejnom záujme sériou reakcií, ktoré som nazval sériou „férovkových“ rán pre TinkuMagála.

Tento článok je prvou z nich a rolu pozície prvej rany mu v podstate vymedzil obsah čísla 3/2014 časopisu Chorvatan, ktorý zrejme veľa obyvateľov obce Ch. Grob (a teda aj pán TinkaMagál) pozná.

Pán Jozef Tinka neustále už asi týždeň vo svojich príspevkoch…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 30, 2014 o 10:22pm — Žiadne komentáre

Budem Vás musieť zaujímať aj naďalej pán Tinka!

Ospravedlňujem sa návštevníkom tohto komunitného webu za nasledovný text, ale bol som nútený ho napísať presne tak, ako je napísaný.

Naozaj budem musieť pána Tinku zaujímať aj naďalej! A taktiež budem musieť zaujímať aj Slavomíra Magála ako MVDO!

To si vážne Slavomír Magál neuvedomil, že éra nedotknuteľnosti agentov ŠTB a ich pomáhačov už skončila?

To si vážne páni Tinka a Magál myslia, že v záujme obhájenia neoprávnene a bezplatne…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 29, 2014 o 10:30pm — Žiadne komentáre

Namiesto férovky Tinka! Ako inak.

Slavomír Magál má z priamych konfrontácií strach! Aj keď je jeho pracovnou metódou konfrontácie vyvolávať a aj ich stále vyvoláva, tak sám sa priamej konfrontácii vyhýba a namiesto seba opakovane vysiela nejaké nastrčené osoby, ktoré potom z pozadia ovláda cez akési diaľkové ovládanie.

Vystupuje iba pred zástupcami médií, ktorí vo väčšine prípadov nevedia presne o čo ide a vychádzajú z princípu, že kto by už neveril…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 28, 2014 o 10:11am — Žiadne komentáre

Pre verejnosť so záujmom o informácie o škole.

Iba krátko považujem za potrebné informovať obyvateľov obce Ch. Grob o svojom prvom kroku ohľadne uznesenia Obecného zastupiteľstva obce Ch. Grob vo veci využitia dotácie 280 tisíc EUR, ktoré bolo prijaté na rokovaní dňa 25.8. 2014.

Dňa 27.8. 204 bola na obec Ch. Grob podaná žiadosť o poskytnutie informácií podľa zákona č. 211/200 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám v liste MCST, a.s.…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 28, 2014 o 12:56am — Žiadne komentáre

Pyrhovo víťazstvo obyvateľov - vysvetlenie.

Ako som už popisoval v článku "Pyrhovo víťazstvo obyvateľom" prijali poslanci na rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 25.8. 2014 po stratených týždňoch času a po zbytočnom cirkuse uznesenie o možnom využití dotácie od Ministerstva školstva SR.

Z tohto rozhodnutia sa priamo na rokovaní tešili prítomní obyvatelia obce Ch. Grob, ktorí možno priamo na rokovaní celkom presne nevyhodnotili podmienky pre platnosť prijatého uznesenia o ponúkanej dotácii 280 tisíc EUR na kontajnerovú školu.  Preto…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 26, 2014 o 10:16am — Žiadne komentáre

Ďakujem poslancom za dôkazy pre NR SR.

A po rokovaní OcZ obce Ch. Grob dňa 25.8. 2014 verím, že aj pre Ministra školstva SR a snáď aj pre ďalších kompetentných, ktorí verím pochopia, že obyvateľom obce Chorvátsky Grob musia v zmysle platných právnych predpisov pomôcť aj proti vôli týmito obyvateľmi zvolených zástupcov!

Tak takéto krátke vyjadrenie som ešte nedal a asi už ani nedám!

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 25, 2014 o 11:30pm — Žiadne komentáre

Pyrhovo víťazstvo obyvateľov.

Dnes sa konečne uskutočnilo rokovanie OcZ obce Ch. Grob, ktorého sa až do skončenia myslím bodu 6 (hlasovanie o kontajnerovej škole na ihrisku v Čierna Voda) zúčastnila aj skupina obyvateľov, najmä rodičov s deťmi, majúci so sebou aj avizovaný symbolický šek na 280 000,- EUR.

Po hlasovaní o tom inkriminovanom bode sa šek držiaci pán Polaček vyjadril pochvalne smerom k poslancom za starú časť obce Ch. Grob a symbolicky im venoval detské šampanské, resp. si s nimi symbolicky tým…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 25, 2014 o 11:00pm — Žiadne komentáre

Sládeček neklame, klame Magál a aj jeho "hovorcovia"!

Toto je reakcia na nasledovnú vetu niekoho s nick Beata:

"""Rozkrádanie eurofondov, údajný bezdomovec a cudzie stavby sú len sládečkovská zvrátená fikcia. Objektívne sú to nepotvrdené klamstvá bez akéhokoľvek dôkazu, ktoré šíri z mizantropickej nenávisti k niekomu, kto niečo dokázal."""

Ale predtým krátky úvod.

Keď obec Chorvátsky Grob spúšťala proces vypratania ihriska, tak som trošku očakával, že budem do toho sporu obce a Slavomíra Magála…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 22, 2014 o 2:00pm — Žiadne komentáre

Výzva na férovku pre Slavomíra Magála!

Vážený pán Magál!

Touto cestou Vás slušne vyzývam, aby ste sa zúčastnili verejného prerokovania problémov a/alebo pozadia sporov, ktoré údajne mám ja alebo moja firma MCST, a.s. s Vami alebo s Vašimi firmami alebo s Vami z pozadia riadenými občianskymi združeniami.

Už niekoľko rokov traumatizujete Vy a preukázateľne až na základe Vášho konania následne aj ja obyvateľov obce Chorvátsky Grob nejakými spormi, kauzami a ich "prepieraním" na verejnosti, resp. ich spájaním so…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 21, 2014 o 2:00am — Žiadne komentáre

Nejde o Magála a ani o Sládečka, ale o školu!

Pred štvrtkovým rokovaním Finančnej komisie Obecného zastupiteľstva (OcZ) obce Ch. Grob som chcel pôvodne v tomto blogu iba stručne informovať obyvateľov obce Chorvátsky Grob o jednej mojej, dúfam konštruktívnej iniciatíve, ktorú som mal pripravenú už na tlačovej besede (viď tento príspevok "Proti korupcii a organizovanej kriminalite v Ch. Grobe") vo veci…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 21, 2014 o 1:00am — Žiadne komentáre

Proti korupcii a organizovanej kriminalite v Ch. Grobe!

Touto cestou si dovoľujem informovať všetkých obyvateľov obce Ch. Grob, a to najmä zastupujúcu starostku obce M. Jonášovú, právnika obce, ďalej dámy P. Dvorskú, A. Krahulcovú, M. Kusú,Z. Lukáčikovú, P. Masácovú,  D. Patranovú, G. Polačekovú, ďalej aj pánov G. Bungyi, J. Fašung, J. Granec, P. Kunder, L. Lonek, S. Magál, M. Marynčák, P. Matula, I. Skaloš, J. Tinka, ale samozrejme aj ďalších obyvateľov obce Ch. Grob o konaní tlačovej besedy, organizovanej  Medzinárodným výborom pre boj s…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 19, 2014 o 4:00pm — 1 komentár

Magálovi bojovníci.

Keby sme boli trošku bojovejší národ, tak by možno založili aj Pravý Magálov sektor!

Aspoň tak mi to pripadá z urputnej bojovnosti skupiny mladých ľudí, z ktorých aj verejne vystupujú najmä Paulína Dvorská, Lukáš Lonek, Hana Hillová, ale najmä pani Michaela Kusá. Podotýkam, že niektorí z nich vrátane pani Kusej boli do skupiny "Obec Chorvátsky Grob" pridaní pánom Matulom 14.8. 2014. Prečo oni môžu a ja nemôžem byť aktívnym členom skupiny, to sa už ani…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 17, 2014 o 4:24pm — Žiadne komentáre

Golf versus škola - reminiscencie.

Začnem netradične slovami, ktoré som pôvodne plánoval dať na záver článku.

Pán Magál vo svojom expozé v rámci akcie vypratávanie areálu ihriska na Čiernej Vode povedal okrem iného aj to, že "im dal do užívania lokalitu súčasného ihriska Hydinársky štátny majetok za to, že sa starali o mládež".  V tejto súvislosti si dovolím uviesť iba dva nasledovné fakty:

1.

Hydinársky štátny majetok, š.p. možno niečo dal do…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 15, 2014 o 6:00pm — Žiadne komentáre

Malá škola manipulácie.

Včera sa na ihrisku v časti Čierna Voda uskutočnilo vypratanie pozemku vo vlastníctve obce Ch. Grob za účasti viacerých obyvateľov, občanov a aj viacerých TV štábov.

Táto udalosť už predtým,  ale aj potom vyvolala pomerne živú výmenu názorov obidvoch táborov.

Zaujalo ma viacero vyjadrení, na ktoré budem reagovať najmä oficiálnou cestou, ale na niektoré konkrétne aj tu na blogu.

Ako prvé výmeny názorov ma zaujali nasledovné…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 15, 2014 o 12:00pm — Žiadne komentáre

Úvaha M. Marynčáka k téme škola na Čiernej Vode.

Na FB stránke obce Ch. Grob sa objavila úvaha pána Marynčáka k problematike výstavby základnej školy v obci, resp. o faktoch k tejto problematike. 

Keďže prístup na FB stránku obce Ch. Grob reguluje pán Matula a mnohí obyvatelia obce - návštevníci stránky www.chorvatania.sk tam nemajú prístup (vrátane mňa), tak si dovoľujem na základe informácií od spriaznenej osoby prezentovať informáciu o tej úvahe pána Marynčáka.

Tu je ten jeho…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 11, 2014 o 12:30pm — Žiadne komentáre

Načo je obci 280 000,0 EUR?

No, podľa mňa v prvom rade na vyriešenie strát za zbytočne vynaložené náklady na dosť činností, ktoré podľa vyjadrení samotných poslancov ale najmä na základe výsledkov týchto činností nepriniesli očakávaný efekt, resp. sa nestali súčasťou koncepčných riešení tak, ako to niekto pri ich objednávaní tvrdil.

A aby som nezabudol, tak ešte sa tých 280 000,0 EUR zíde aj na to, aby mala obec z čoho zaplatiť ďalšie náklady na súdne spory, resp. aj na priznané náhrady spôsobených…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 6, 2014 o 11:30pm — Žiadne komentáre

Niekto naozaj klame!

Dúfam, že sa pre zopár najbližších dní donútim nečítať rôzne nepravdy, polopravdy až klamstvá, ktorými nás teraz budú mnohí v súvislosti s dianím okolo perspektívnej výstavby školy v Ch. Grobe "zásobovať".  Ale na jednu vec ešte zareagujem, pretože nemusím veľa písať k novému "vyjadreniu" pána ex-prednostu Matulu z FB obce Ch. Grob (ktorý stále spravuje "len on").

V súvislosti s článkom k problematike školy v Ch. Grobe, uverejnenom na Pravda.sme.sk, pána Matula uviedol…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 5, 2014 o 1:31pm — Žiadne komentáre

Za všetkými problémami Č. Vody je Slavomír Magál!!!

Konečne to priznal aj ex-prednosta Peter Matula, ktorý sa veľmi operatívne zapojil do fundovaného hodnotenia situácie v Obecnom zastupiteľstve obce Ch. Grob a na FB stránke obce napísal príspevok, v ktorom uvádza okrem iného aj nasledovné vyjadrenie:

.....

"Vždy bol problém s poslancami zo starej časti. Aby bolo jasné z toho, čo som za tie roky práce na úrade zistil. A prepáčte, pomenujem to jasne a možno tvrdo: Hlavou tej skupiny je…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 4, 2014 o 9:45pm — Žiadne komentáre

Morálka lokálnych politikov.

V priebehu ostatných dvoch dní som sa nechal pánom Ferdinandom vtiahnuť do diskusie cez Anonymku k obsahu jeho článku  "Per rollam. Neriešme rozpor so zákonom metódou, ktorá nemá oporu v zákone" , resp. potom jeho následnou reakciou ku môjmu článku "Čo vlastne píše…

Pokračovať

Pridané osobou Štefan Sládeček dňa August 1, 2014 o 6:00pm — Žiadne komentáre

Mesačné archívy

2021

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

© 2024   Created by Štefan Sládeček.   Používa

Symboly  |  Nahlásiť problém  |  Podmienky služby